eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Kozák Danuta a rajthoz evez a női kajak egyesek 500 méteres előfutama előtt a portugáliai Montemor-o-Velhóban zajló kajak-kenu világbajnokságon 2018. augusztus 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Nagy bejelentést tett a legsikeresebb aktív magyar sportoló

Egy évre tervez szünetet tartani a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta.

Leghamarabb jövő májusban láthatják a szurkolók versenyezni Magyarország legsikeresebb női olimpikonját, a hatszoros olimpiai aranyérmes kajakozó Kozák Danutát - tudta meg az InfoRádió.

"Tavalyról maradt egy sérülésem, úgyhogy jelen pillanatban nekem a rehabilitáció a legfontosabb, illetve az állóképesség-fejlesztés. Elmondhatom azt, hogy a párizsi olimpiát tartom szem előtt, és készülök hosszú távon, de az említett dolog miatt ez az év ki fog maradni versenyzés szempontjából" - részletezte Kozák Danuta.

Pihenésről persze szó sincs,

mindennapos edzésben van,

a körforgásból nem kerül ki, csak a versenyzésből - egy időre.

A tokiói olimpiai események, a hatszoros bajnokká válás emlékei viszont élénken dolgoznak benne.

"Már rég volt, de jó élményekkel jöttem haza. Főleg úgy, hogy az utolsó szám aranyéremmel zárta a tokiói magyar szereplést. Voltak azért persze rossz élményeim is, de jól zárult, örülök" - fogalmazott.

Összességében úgy látja, "így,

35 évesen nem kell minden évben megmutatni

a képességeit", ki tud maradni egy év.

Intenzív versenyzői időszakához képest nagy változás, hogy már nem maradnak ki az ünnepek, "mindenkinek van születésnap, névnap", ezeket mindenkinek a napján tudják megülni, nem "tíz emberenként van egy" összejövetel - jegyezte meg az InfoRádiónak adott interjúban a sokszoros világ- és Európa-bajnok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×