eur:
394.83
usd:
370.34
bux:
65265.51
2024. április 19. péntek Emma
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője (b, elöl) vezeti a mezőnyt a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság első alkalommal megrendezett Szaúdi Nagydíjának rajtja után a dzsiddai utcai versenypályán 2021. december 5-én.
Nyitókép: MTI/AP/Haszan Ammar

Négy csapat harcolhat az idei F1-évben

Vámosi Péter szakíró szerint a Ferrari és a McLaren is köztük van. És van néhány feladat, amely meg (nem) oldása is összerázhatja a mezőnyt.

Pénteken Bahreinben megkezdődik az új Forma-1-es szezon, amely a tavalyinál is sűrűbb lesz, és közvetlenül a katari labdarúgó-világbajnokság előtt, november 20-án ér véget.

Vámosi Péter, a Racingline.hu főszerkesztője abban bízik, hogy nem csak a tavalyi két élcsapat küzdhet majd rendszeresen a futamgyőzelmekért.

"A legnagyobb reményeim szerint négy csapat is van, amely jól teljesítette az új, 2022-es házi feladatot: a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is versenyek megnyeréséért harcolhat" - részletezte.

Arról, hogy a szezonon belül mennyit fejlődhetnek az autók, azt mondta, éppen ez lesz a szezon kulcsa, illetve az, hogy a jelenlegi tíz csapat közül melyik hogyan oldotta meg a megbízhatóság problémáját.

"Például a Haas ezzel is szenved, ennek ellenére meglepően gyors, két újonccal vágtak neki a tavalyi évnek, és feltett kézzel futottak végig, mert már az idei évre fejlesztették az autójukat."

Ami még megoldandó feladat lehet, az a súlycsökkentés.

"Az utolsó utáni pillanatban még plusz három kilót sikerült kialkudni, mert a közös alkatrészek nehezebbek lettek, így a Pirelli új, 18 hüvelykes kereke is" - ecsetelte Vámosi Péter. Ráadásul a súlycsökkentésben is lehet bajnok, ez nem más, mint az Alfa Romeo.

Van egy régi-új fejlesztés is, egy olyan eljárás, amely a talajhoz "közelszívja" az autót, ami a kanyarokban jól jöhet, de egyenesekben pattog tőle az autó: aki ezzel a legügyesebben bánik, az Vámosi Péter szerint szintén sokat nyerhet a szezonban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×