eur:
389.64
usd:
363.13
bux:
68089.87
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Máthé Dominik (k) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójának A csoportjában játszott Magyarország - Urugay mérkőzésen Kairóban 2021. január 17-én.
Nyitókép: Máthé Dominik (k) a férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Urugay mérkőzésen Kairóban 2021. január 17-én. MTI/EPA/AFP pool

Az orvosok is meglepődtek Máthé Dominik operációja után

Súlyos térdsérülése miatt csaknem egy évig, jövő februárig nem kézilabdázhat a válogatott jobbátlövő.

A norvég Elverum HB játékosa február 17-én, csapata Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén sérült meg, majd egy héttel később, múlt csütörtökön műtötték meg Oslóban. Az orvosi beavatkozás öt órán keresztül tartott.

A játékos M1-nek elmondta, emlékszik a sérülésének körülményeire, és az volt számára furcsa, hogy a saját lábán ment le a pályáról, de hamarosan nagyon megfájdult a térde.

"Egy véletlen mozdulat tönkretett mindent egy időre"

- nyilatkozta.

Hozzátette, egy év kihagyást jósoltak neki, és valószínűleg a jövő januári világbajnokságot is ki kell hagynia, hiszen várhatóan februárban tud először játszani. Mint mondta, a műtét után meglepődtek az orvosok, mert 60-70 fokban már be tudja hajlítani a lábát.

A 36-szoros válogatott jobbátlövő szülei egy hetet Elverumban töltenek, az édesanyja a főzésben is segít majd neki, mert Máthé - amint jelezte - eléggé hízékony, ezért erre akar a legjobban odafigyelni a rehabilitáció első időszakában.

Elárulta, a szerdai Elverum-Pick Szeged BL-meccsre kilátogat, de norvég csapata többi mérkőzésén nem lesz ott, mert nagyon rossz érzés számára kívülállóként nézni a találkozókat. Elverumban egyébként mindenki támogatja és segít neki, sőt Párizsból is keresték már, hiszen nyártól a Paris Saint-Germain játékosa lesz.

Máthé Dominik elmondta, a PSG szakmai igazgatója és vezetőedzője is támogatja, még a világklasszis Nikola Karabatic is üzent neki.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×