eur:
394.53
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Christian Eriksennek, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának üzen a kezében egy papírt tartó szurkoló a lelátón a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Belgium mérkőzés előtt Koppenhágában 2021. június 17-én. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.
Nyitókép: MTI/AP/EPA pool/Friedemann Vogel

Visszatért a pályára a megállt szívű Christian Eriksen

8 hónapja történt a majdnem halálos tragédia a labdarúgó-Eb-n.

Visszatért a pályára a dán Christian Eriksen, akinek a tavaly nyári labdarúgó-Eb-n mérkőzés közben állt meg a szíve - tudósít a Kislány, nagy foci blog.

A dán válogatott akkori csapatkapitánya a Brentford színeiben állt be csereként a Newcastle United ellen az 52. percben.

Eriksen az Eb-n történt eset miatt különösen alapos vizsgálatokon esett át - hangsúlyozza a blog. Egy olyan beépített eszközzel játszik, amivel már egy ideje az Ajaxban Daley Blind is focizik; a kardioverter-defibrillátor (ICD) egy miniatűr eszköz, amelyet a páciens mellkasának bőre alá ültetnek be. A szerkezet észleli a szív ritmuszavarait, és elkülöníti az életveszélyes kamrai ritmuszavarokat, amelyeket speciális sorozatingerléssel (ATP) vagy elektromos áramütéssel megszüntet. A működése a pacemakerhez hasonló, ám azzal ellentétben nem a normális szívverés beállítására való, hanem arra, hogy szükség esetén újraindítsa a leállt szívet.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×