eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A szlovén Primoz Roglic, a Jumbo-Visma (j) és a kolumbiai Egan Bernal, az Ineos Grenadiers  versenyzője a Vuelta a Espana spanyol országúti kerékpáros körverseny 17., Unquera és Lagos de Covadonga közötti 185,8 kilométeres szakaszán 2021. szeptember 1-jén. Elsőként Roglic ért célba a szakasz végén.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Manu Bruque

Két hét után szabadult a Tour de France-győztes

Egan Bernal edzés közben csapódott neki egy útra belógó, álló busznak.

Kiengedték a kórházból Egan Bernalt, a kolumbiaiak Tour de France- és Giro d'Italia-győztes országúti kerékpárosát, aki két hete edzés közben súlyos balesetet szenvedett.

A sportolót kezelő bogotai kórház vasárnap este egy fotót tett közzé, amelyen a 25 éves versenyző az intézmény személyzetével látható.

"Kezdődhet a rehabilitáció. Nem léptek fel komplikációk, a sérülései a gyógyulás fázisába értek" – áll a közleményben.

Bernal edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és összesen 18 csonttörést diagnosztizáltak. A múlt héten a bringás még egy nyaki csigolyaműtéten is átesett.

Bernal a Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győzött.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Egan Bernal (@eganbernal) által megosztott bejegyzés

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Egan Bernal (@eganbernal) által megosztott bejegyzés

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×