eur:
393.1
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
SANTIAGO DE COMPOSTELA, SPAIN - SEPTEMBER 05: Egan Arley Bernal Gomez of Colombia and Team INEOS Grenadiers sprints during the 76th Tour of Spain 2021, Stage 21 a 33,8 km Individual Time Trial stage from PadrĂłn to Santiago de Compostela / @lavuelta / #LaVuelta21 / ITT / on September 05, 2021 in Santiago de Compostela, Spain. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)
Nyitókép: Tim de Waele/Getty Images

Súlyos sérülései után nemsokára versenyezhet Egan Bernal

Orvosa szerint felépült súlyos sérüléseiből és hamarosan újra versenyezhet Egan Bernal Tour de France-győztes országúti kerékpáros.

Kolumbia orvostudományi akadémiájának videokonferenciáján Gustavo Uriza arról számolt be, hogy Bernal akár már négy hét múlva visszatérhet.

A 25 éves kolumbiai sportoló azt tervezi, hogy néhány napon belül visszautazik Európába, hogy ismét csapatával, az Ineosszal készüljön tovább.

Bernal január 24-én edzés közben, Gachancipában nagy sebességgel nekiütközött egy álló busznak, amely rálógott az útra. Az orvosok előbb eltört jobb lábát és térdkalácsát, valamint összeomlott tüdejét operálták meg, majd a gerincében állították helyre az elmozdult törött részeket, és 18 csonttörést diagnosztizáltak. Később egy nyaki csigolyaműtéten is átesett, saját bevallása szerint 95 százalék volt az esélye annak, hogy lebénul.

A Tour de France-on 2019-ben, a Giro d'Italián pedig tavaly győztes Bernalt február 6-án engedték haza a kórházból, március közepén állt edzésbe, majd március végén már ismét országúton tréningezett.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×