eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Christian Eriksennek, a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányának üzen a kezében egy papírt tartó szurkoló a lelátón a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának második fordulójában játszott Dánia-Belgium mérkőzés előtt Koppenhágában 2021. június 17-én. Eriksen június 12-én az Eb-újonc finnek elleni összecsapás 43. percében mindenféle előzmény nélkül összeesett a pályán, ahol bő tíz percen keresztül élesztették újra, mielőtt szállítható állapotba került. A 109-szeres válogatott játékost végül stabil állapotban vitték kórházba, ahol már kommunikálni is tudott.
Nyitókép: MTI/AP/EPA pool/Friedemann Vogel

Ajánlatot kapott Christian Eriksen

Brit sajtóértesülés szerint az angol labdarúgó-bajnokságban újoncként 14. helyen álló Brentford az idény végéig szerződtetné a dán válogatott Christian Eriksent, akinek tavaly nyári szívleállása miatt most nincs klubja.

A The Athletic című szaklap online kiadása hétfőn írt arról, hogy a Brentford a következő szezonra szóló szerződéshosszabbítási opciót is ajánlana a 29 éves középpályásnak.

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén esett össze a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően meg tudták menteni az életét. A játékost defibrillátorral élesztették újra, az életmentő beavatkozás után pedig kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmusszabályozót kapott, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta Eriksen szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmusszabályozót ültettek be.

A 109-szeres dán válogatott játékos az év végén adott interjújában kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, és a Katarban sorra kerülő idei világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni.

Eriksen korábban már légióskodott Angliában, 2013 és 2020 között a Tottenham Hotspur játékosa volt.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×