eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Megszólalt terveiről a MOB elnökjelöltje

Megtartaná Gyulay Zsolt a Hungaroring Sport Zrt. vezetését, és számos sportszervezetet visszaintegrálna az olimpiai mozgalomba.

Január 29-én választ új elnököt Kulcsár Krisztián távozása után a Magyar Olimpiai Bizottság, egy jelölt már biztosan van a posztra.

Gyulay Zsolt szöuli olimpiai bajnok kajakozó a Hungaroring Sport Zrt. éléről érkezne a MOB-elnöki székbe. A Nemzeti Sportnak adott interjúból kiderült, 2010-ig már tagja volt az elnökségnek, de akkor Mogyoródon vállalt vezető szerepet.

Eredetileg 2024-ben akart visszatérni, mert akkor fut ki a hungaroringi fejlesztés, ráadásul akkor lesz 60 éves.

Az olimpiai mozgalomból állítása szerint sokan keresték, hogy vállalja el a MOB vezetését, fel is gyorsultak az események.

Úgy látja, a szervezetnek az "olimpizmust", a sportot kell képviselnie, hallatnia a hangját és "visszaszerezni bizonyos jogosítványokat".

Visszaintegrálná a Magyar Edzők Társaságát, az Olimpiai Bajnokok és a Halhatatlanok Klubját, a Sportkórházat, a Testnevelési Egyetemet és a sportújságíró-szövetséget is.

Maga köré szakmailag bizonyított, csúcsfelkészültségű embereket gyűjtene munkatársként.

Szólt arról is, hogy a 2024-es olimpiarendezést sportolókkal kellett volna népszerűsíteni, akkor nem fordult volna így ellene a társadalom.

Ha megválasztják elnöknek, természetesen elutazik a pekingi téli olimpiára, néhány nappal később.

Ha rajta múlik, megtartja a Hungaroringen betöltött vezetői pozícióját is, azt ugyanis egy jó rendszernek tartja, amelyből majd a MOB is tanulhatna.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×