eur:
393.13
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Elvontatják az olimpiai ötkarikát a tokiói Odaiba Tengeri Parkban 2021. augusztus 11-én, három nappal a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia záróünnepsége után.
Nyitókép: MTI/AP/Kyodo News/Kyodo News

Felbukkant egy MOB-elnökségi ellenjelölt

Hajdu Balázs olimpikon vitorlázó indul a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöki posztjáért.

Az ügyvédként dolgozó Hajdú Balázs a döntés bejelentésekor az MTI-nek elmondta, mivel a MOB a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) egyetlen hazai partnere, sok olyan lehetősége van, ami jelenleg nincs kihasználva.

"Én ebben tudok segíteni, mert

a mediáció, az érdekegyeztetés úgymond a véremben van.

Szeretném szakmailag elsimítani a ráncokat, és javaslom, használjuk ki, amit a MOB tudhatna" - nyilatkozott a 2000-es sydneyi és a 2004-es athéni játékokon indult vitorlázó, akinek van sportdiplomáciai tapasztalata is, mivel 2005-től a Nemzetközi Finndingi Szövetség elnöke.

Kiemelte, hogy más nemzeti bizottságok nagyon erősek ezen a téren, példaként említve a cseheket, akik egy remek programot raktak össze, a NOB pedig örömmel fogadja az ilyen aktivitást, és ad "pénzt, paripát".

"A MOB csiszolatlan gyémánt, amely mindig is érték marad, de ha megcsiszolgatjuk egy-két oldalát, akkor szebben ragyog" - fogalmazott a 46 éves Hajdu Balázs, aki mellett Gyulay Zsolt tekinthető jelenleg elnökjelöltnek. A kétszeres olimpiai bajnok kajakos múlt csütörtökön, a Nemzeti Sportnak jelentette be, hogy indul a posztért. Szerdáig lehet kandidálni, az elnökválasztó közgyűlésre pedig január 29-én kerül sor.

Kulcsár Krisztián MOB-elnök a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×