eur:
395.37
usd:
366.45
bux:
65564.22
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a bizottság rendkívüli közgyűlésén Budapesten, a Larus rendezvényközpontban 2021. december 30-án. A közgyűlésen a megjelentek többsége megvonta a bizalmat Kulcsár Krisztiántól. A jelenlévők közül 24-en voksoltak arra, hogy távozzon, 18-an arra, hogy maradjon, egy szavazat pedig érvénytelen volt.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Január végén lesz új elnöke a MOB-nak

Jövő szerdáig lehet majd pályázni, egy jelölt már már van.

Január 29-én választhat új elnököt a Magyar Olimpiai Bizottság - erről döntött az elnökség a szerdai ülésén.

Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal - emlékeztett a MOB honlapja.

A sportvezető akkor elmondta, hogy a február 4-én kezdődő téli olimpián ő már nem vesz részt, azonban, ha a közgyűlés időben megválasztja az utódját, akkor az új elnök minden bizonnyal már ott lehet a kínai fővárosban a magyar olimpiai csapat mellett. Az utód február elsejétől lehet a honi ötkarikás szervezet első embere, mandátuma a 2024-es párizsi olimpia utáni tisztújításig szól.

A MOB elnöksége január 29-re, szombaton 10 órára hívja össze a közgyűlést, melyen az 56 MOB-tag részt vehet; az elnöknek a tagságból kell kikerülnie. A MOB honlapján csütörtökön jelenik meg az elnöki pályázati felhívás és jövő szerdáig lehet majd kandidálni.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring-Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója a Sport TV műsorában már bejelentette, hogy indul az elnöki posztért.

A grémium tájékoztatást kapott a pekingi olimpiára utazó küldöttség várható összetételéről. Amint azt Vékássy Bálint főtitkár elmondta, a kvalifikáció még néhány sportágban tart, a hódeszkás versenyző indulása magyar szempontból sporttörténelmi jelentőségű lehet, a végleges delegációról később születik döntés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×