eur:
393.44
usd:
367.84
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Colorful water ball in swimming-pool
Nyitókép: joruba/Getty Images

Meglepetések és elmaradt meccsek a vízilabda BL-ben

Felemásan alakult az idei első forduló a magyar csapatoknak a férfi vízilabda Bajnokok Ligájában: az FTC nagy különbségű győzelmet aratott, az OSC viszont ki sem tudott állni.

Az újbudai együttes szerdán - nem sokkal a német Spandau elleni meccs tervezett kezdete előtt - közölte, hogy a találkozó előtti kötelező PCR-teszteknél kilenc játékosnak és egy edzőnek is pozitív lett a mintája. A klub ezután elvégezte a szabályok által előírt antigénteszteket is, de

ennek a szűrésnek az eredménye több esetben nem egyezett a PCR-tesztek eredményével.

Az OSC a mérkőzés délelőttjén újabb PCR-tesztelést végeztetett a csapatnál, de ennek eredménye már nem érkezett meg idejében.

Az európai szövetség (LEN) 10-0-ás gólkülönbséggel a Spandaunak írta jóvá a meccset. A Crvena Zvezda hasonló okokból el sem utazott Marseille-be, így tegnap csak két mérkőzést rendeztek: a forduló előtt még hibátlan Pro Recco - Zalánki Gergő két gólja ellenére - 11-8-ra kikapott a Jug Dubrovnik vendégeként, míg a Hannover 10-9-re nyert a Steaua Bukarest otthonában. Az OSC a negyedik helyen várhatja a folytatást, a remények szerint január 26-án Berlinben megmérkőzhet majd a Spandauval.

Kedden a Ferencváros 14-7-re győzött a Dinamo Tbiliszi vendégeként. Az olimpiai bajnok Varga Dénest nélkülöző zöld-fehérek a nagyszünetre gyakorlatilag eldöntötték a meccset, öt gólig jutottak és mindössze egyet kaptak, majd az utolsó két negyedben is eredményesebbek voltak a georgiai együttesnél. Jansik Szilárd és Nemanja Ubovics is három góllal járult hozzá a Ferencváros sikeréhez. A két csapat január 25-én már Budapesten találkozik egymással.

A továbbra is veretlen FTC sikerével előrelépett a harmadik helyre az A csoportban,

mivel két nagy riválisa, a Barceloneta és a Novi Belgrád nem bírt egymással, 12-12-re végződött a játéknap rangadója a katalán fővárosban. Vezet az olasz Brescia. Mindkét csoportból a legjobb négy között kell végezni a belgrádi nyolcas döntőbe kerüléshez, de az A csoportban a negyedik hely akkor kevés, ha a házigazdaként automatikus résztvevő Novi Belgrád csak az ötödik helyen vagy hátrébb végez.

További sportági hírek és érdekességek ide kattintva az InfoRádió Pólópercek című műsorában.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×