eur:
393.7
usd:
364.63
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A győztes gólt szerző Vámos Márton a férfi vízilabda torna negyeddöntőjében, a Magyarország - Ausztrália mérkőzésen a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. A magyar válogatott 10-9-re győzött.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Vámos Márton: az olimpiáig voltam kihegyezve, de aztán megtalált a motiváció

Már közelinek látja a párizsi olimpiát, és maga körül azt látja, hogy minden fiatal most akar bekerülni a vízilabda-válogatottba. Reméli, lesz pár bajnoki, amikor pihenhet.

A fiatalítás után sem számít nagy változásra a saját szerepében Vámos Márton.

A Ferencváros olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázója a válogatott összetartásán, a Duna Arénában arról is beszélt, hogy ebben az olimpiai ciklusban is kiélezett harc lesz a csapatba kerülésért.

"Egyértelműen az olimpia áll mindenek fölött a 2021-es évből, főleg így, hogy érmet tudtunk nyerni, amivel bár nem maradéktalanul, de elégedett vagyok. Illetve a Ferencváros őszén egy újjáalakult csapattal tudtunk olyasmit véghez vinni, amit korábban csak az előző érában, hogy egy fél évet veretlenül csináltunk végig úgy, hogy az Olympiakosz és a Barceloneta is az ellenfelünk volt. Meg tudtuk védeni a Magyar Kupát is" – vont gyorsmérleget a vízilabdázó a tavalyi évről.

A java viszont csak ezután jön a vízilabdaévnek, ehhez viszont kellett egy kis felfrissülés.

"Az olimpia után kiengedtem egy kicsit, elengedtem a dolgokat. Pont addig akartam kihegyezve lenni, és addig is voltam.

Aztán jött egy új csapat, tele fiatalokkal, és a motiváció újra megtalált.

És igen, jön egy keményebb klubszezon is, válogatott mérkőzésekkel; félbeszakad minden a májusi világbajnokság miatt, ami a fő esemény lesz, nekem is az lebeg a szemem előtt" – utalt arra, hogy a koronavírus miatt összetorlódtak korábban elmaradt világesemények.

Arra számít, hogy lesznek olyan mérkőzések a bajnokságban, amikor tud pihenni, a BL-ben ugyanis biztosan nem.

A következő olimpiát már közelinek látja,

"a nyár lemegy, utána már csak két év, mindenkinek ez van a fejében, Märcz Tamás szövetségi kapitány is most még próbálgat,

aztán kialakul a szűkebb keret, és azzal dolgozunk végig. Látszik is a munkán, hogy mindenki most akar bekerülni a fiatalok közül".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×