eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Manhercz Krisztián, a magyar válogatott játékosa a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében Görögország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 6-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Manhercz Krisztián 2022-es terve: "vb-t nyerni, Eb-t nyerni, világligát nyerni!"

Mindig az adott helyzetben hozná ki a legjobbat magából az olimpiai bronzérmes vízilabdázó, aki tavaly azokon a területeken lépett előre játékosként, amelyeken szeretett volna. Tudja is, hogy ezért kinek tartozik hálával.

Az eddigieknél is nagyobb sikerekre pályázik az új olimpiai ciklusban Manhercz Krisztián. Az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes, Európa-bajnok vízilabdázót 2021 legjobb magyar játékosának választották, miközben nemcsak a válogatottban, hanem klubcsapatában, az OSC-ben is rengeteg mérkőzést játszott.

Az InfoRádiónak adott interjújában először is a tokiói szereplést értékelte.

"Az olimpia mindig egy négy, esetleg öt vagy három éves ciklusnak a kiteljesedése... ez vízilabdában is így volt, ráadásul az előző két ciklusban úgy éltük meg, hogy nem sikerült elődöntőbe jutni, így egy fajta plusz teher is. De Tokiót összességében sikeresnek ítélem meg annak ellenére, hogy komolyabb célokkal mentünk oda; több, mint amit valaha is reméltem. Most már bízom benne, hogy lesz még jobb is, de a legfontosabb és legjobb élmény a ciklust tekintve az olimpiai bronzérem megszerzése volt."

Ami a klubszereplést illeti, azért is különleges a helyzet, mert a szezonok jobban számítanak, mint a naptári évek. Ha viszont az OSC 2021-es évét tekintjük, Manhercz Krisztián így látja:

"Sokat tudtam fejlődni egyénileg, ami elsősorban Varga Dániel klubedző és Märcz Tamás szövetségi kapitány érdeme.

Inkább amiatt értékelem pozitívnak az én évemet, mert olyan dolgokban tudtam előrelépni, amelyekben szerettem volna."

Az OSC-vel ősszel "halomra játszották" a mérkőzéseket, és sokszor alakult úgy, hogy a legvégén nem az áhított módon zárult egy-egy mérkőzés.

"Egy ilyen terhelésben benne van, hogy nem megy jól a játék, van, hogy egy embernek, van, hogy több embernek. Az utolsó 14 hétben heti 2-3 mérkőzést játszottunk, fizikálisan viszont rendkívül jól bírtuk,

egy 36 meccses terhelés végén a Dubronvikot idegenben tudtuk megverni,

azt gondolom, hogy ez magáért beszél" - húzta alá Manchercz Krisztián, aki a nüanszokon utólag nem rágódik, előre tekint.

Ami a 2022-es évet illeti, a klubszezonnak a java még csak most jön, a nagy kérdések most dőlnek el, hisz be lehet kerülni a BL Final 8-be, és a bajnokságban is minél előrébb kellene végezni. A válogatottra pedig világbajnokság és Eb is vár, nem mellékesen pedig Világliga is lesz. Mik hát a tervek?

"Vb-t nyerni, Eb-t nyerni, Világligát nyerni... Nyilván külön kezelném a világversenyeket, hisz nem beszélhetünk az Eb-ről, míg vége nincs a világbajnokságnak, és a Világliga is egy egészen más tészta lesz.

Az adott helyzetben kell a legjobbat kihozni magunkból, amit csak lehet!"

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×