eur:
393.81
usd:
365.72
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Liu Shaoang a férfi 500 méteres verseny előselejtezőjében a rövidpályás gyorskorcsolyázók debreceni világkupaversenyén a Főnix Arénában 2021. november 18-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Liu Shaoang az olimpiáról: "akkor leszek elégedett, ha hazatérve mosolygok a repülőtéren"

Az 500 és az 1000 méteres számok kerülnek fókuszba a pekingi téli olimpián az ötkarikás bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázónál, de most még van némi egészségügyi lemaradása - egy hónappal a verseny előtt. Interjú.

Egy hónappal a téli olimpia előtt még utol kell érnie magát Liu Shaoangnak, aki egy kisebb betegség miatt négy napot kihagyott az év legelején.

"Volt egy hátfájásom elég sokáig, és egyfajta erős nyújtást kell végeznem heti egyszer, 45 percen át. Lehetne többször is, csak olyan időigényes, hogy nem nagyon fér bele több. Azért van rá szükség, hogy a hátam és a derekam bírja a terhelést az edzés folyamán" - mondta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok ferencvárosi rövidpályás gyorskorcsolyázó az InfoRádiónak.

A következő hetekben még itthon készülnek, január 26-án utaznak az olimpiára Pekingbe, ahol egy hónap múlva lesz a rövidpályás gyorskorcsolyaverseny.

A kihagyás viszont nem hagyhat nyomot.

"Úgy gondolom, hogy jobb most, mint később ez a kihagyás, hogy visszanyerjem azt a formát, amelyre az olimpián szükség lesz" - tette hozzá.

A többiek a szerdai sajtónyilvános edzésen talán nem látszottak annyira optimistának, mint néhány hónappal ezelőtt, de mindenki másképp kezeli a feszültséget, illetve az utazás előtti karantént. Liu Shaoang így áll ehhez:

"Azért én is érzem, hogy mindenki fáradtabb, nem annyira jókedvű. Megterhelő időszakon vagyunk túl, és még csak most jön igazán a neheze. De én úgy gondolom, hogy

ha ezt az időszakot mindenki túléli, happy end lesz a vége."

A formát megítélni nagyon nehéz, de a mezőnyt is, tavaly a vb-n ugyanis noha nem volt ott egy sor ázsiai ország, de a magyar csapat sem volt csúcsformában a sportoló elmondása szerint, de az biztos, hogy "a vb-formánál több kell".

Liu Shaoang a rövidebb távokat szereti és a váltót, de ez nem azt jelenti, hogy a 1500-on ne tenné oda magát, mindenesetre az 500 és az 1000 méter lesz a fókuszban. A váltó (5000 méteren) pedig címvédőként lesz ott Pekingben, és van egy 2000 méteres női-férfi mixváltó új számként, új lehetőségként.

Az olimpián azzal lenne elégedett, ha hazatérve "mosolyoghatna a repülőtéren".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×