eur:
392.72
usd:
366.5
bux:
66400.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor örül, miután győzött a dordrechti rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1000 méteres döntőjében 2021. március 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/ANP/Vincent Jannink

Liu Shaolin Sándor a téli olimpia előtt: megdolgoztam azért, hogy sikeres legyek

Az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó az InfoRádiónak adott interjújában célként tűzte ki, hogy egyéni éremmel térjen haza a pekingi téli olimpia előtt, de nagyon várja mindkét váltóversenyt is.

A tavalyi sikerek után a pekingi olimpián is a legjobbak közé szeretne kerülni Liu Shaolin Sándor olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó, aki az InfoRádiónak arról beszélt, hogy számít a helyi szurkolók támogatására is - ismerik, szeretik őt és öccsét, Liu Shaoangot Kínában -, reméli, lehetnek majd nézők a téli játékok versenyein.

"Jó formában vagyok, kemény edzések vannak, próbáljuk magunkat keményen felépíteni, hogy az olimpia végéig a legjobb formában maradjunk. Kemény időszak lesz" - fogalmazott, utalva arra is, hogy hamarosan egy hónapra teljesen elzárják a külvilágtól a sportolókat, csak a szállás és a "munkahely" között ingázhatnak.

A Világkupa sikeres szereplése viszont szerinte nem jelez előre semmit, de lendületet tud adni.

"Az, hogy megnyertem 500 méteren a Világkupát, nem azt jelenti, hogy én vagyok a legjobb.

Reméljük, hogy sikerül majd döntőt korcsolyázni Pekingben, és éremért tudok küzdeni. Ez mentális lendületet adna" - tette hozzá.

Az ötkarikás játékokon az 500 és az 1000 méteres számokban várja a legtöbbet, meglepetésnek tartaná, ha éremmel éppen 1500-ról sikerülne hazatérni (egy egyéni éremben azért mindenképpen bízik), és a két váltó lesz még "izgalmas", a férfi, amelyben a magyar csapat címvédőként lesz ott, és a vegyes, amely először része a programnak, és ezzel is indul majd a program.

Az olimpiára január 26-án utazik ki a csapat, az első versenynap február 5-én lesz.

Liu Shaolin Sándor az ünnepek alatt minden egyes napon edzett.

"Mindig megpróbálok mosolygós és jókedvű lenni, még ha fáradt is vagyok most. Megdolgoztam azért, hogy legyenek sikerek.

Aggodalmak, megkérdőjelezés és elvárások persze vannak bennünk, de minden nap azért kelünk fel, hogy eleget tegyünk azért, hogy jók legyünk"

- mondta még.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A gyengülés után visszaerősödött a forint

A gyengülés után visszaerősödött a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×