eur:
395.29
usd:
371.94
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
Gabriel Martinelli, az Arsenal (b) és Bernardo Silva, a Manchester City játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzésen Londonban 2022. január elsején.
Nyitókép: MTI/AP/Matt Dunham

A címvédő nyerte a Premier League első idei mérkőzését - eredmények

A címvédő és listavezető Manchester City hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a házigazda Arsenalt az angol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának nyitómérkőzésén, a 2022-es esztendő első találkozóján.

Az első félidőben jobban futballozott, többet támadott az Arsenal és Bukayo Saka révén a 31. percben meg is szerezte a vezetést. A második játékrészt is lendületesen kezdte a londoni csapat, de aztán a City Granit Xhaka szabálytalansága miatt büntetőhöz jutott, amit Riyad Mahrez kihasznált. Nem sokkal később Gabriel kiállításával emberhátrányba és ezzel nehéz helyzetbe került az Arsenal, s nem is bírta ki az utolsó percek City-nyomását: Rodri a ráadásban megszerezte a győztes gólt a vendégeknek.

A címvédő manchesteri csapat sorozatban 11. sikerét aratta a Premier League-ben, legutóbb október 30-án vesztett pontokat. A fővárosiaknak megszakadt a négymeccses győzelmi sorozata.

Az évnyitó találkozóról hiányozott az Ágyúsok spanyol vezetőedzője, Mikel Arteta, mivel másodszor is kontaktusba került Covid-fertőzöttel, ezért karanténba kellett vonulnia.

A Tottenham Hotspur egygólos győzelmet aratott a kiesés ellen küzdő Watford vendégeként. Antonio Conte együttese - amely az olasz szakvezető november eleji érkezése óta veretlen a Premier League-ben - a ráadás perceiben szerezte meg a három pontot érő találatot.

A Watford sorozatban hatodszor kapott ki.

A West Ham United 3-2-re nyert a Crystal Palace otthonában.
A vendégek a szünetben már 3-0-ra vezettek, a hazaiak a hajrában szépítettek.

Premier League, 21. forduló:

Arsenal-Manchester City 1-2 (1-0)

Watford-Tottenham Hotspur 0-1 (0-0)

Crystal Palace-West Ham United 2-3 (0-3)

Leicester City-Norwich City - elhalasztva

vasárnap:

Brentford-Aston Villa 15.00

Everton-Brighton 15.00

Leeds United-Burnley 15.00

Chelsea-Liverpool 17.30

Southampton-Newcastle United - elhalasztva

hétfőn:

Manchester United-Wolverhampton Wanderers 18.30

Címlapról ajánljuk

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×