eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A 2022-es pekingi téli olimpiát idéző szobor előtt fényképezkedik egy nő az eseményt előkészítő bizottság pekingi székházánál, a Soukang Parkban 2021. november 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Vu Hong

A téli olimpiát rendező Kína nem izgul az omikron miatt

Közölték, a koronavírus omikron változatának megjelenése ellenére nincs veszélyben a februári, pekingi téli olimpia megrendezése.

Az ország külügyminisztériumának egyik szóvivője kedden azt mondta: ugyan akadhatnak kihívások az új variáns miatt, de továbbra is úgy készülnek, hogy a játékokat "simán és eredményesen" bonyolítják majd le.

A szervezők szigorú koronavírus-protokollal készülnek a február 4. és 20. között sorra kerülő olimpiára, ennek része, hogy a sportolók csak a kijelölt buborékban tartózkodhatnak, külföldi szurkolók pedig nem érkezhetnek a játékokra. A világ legnépesebb országában tavaly óta szigorú intézkedésekkel próbálják elejét venni a járvány terjedésének, kedden az illetékesek mindössze 21 fertőzést jelentettek.

Az omikron Afrika déli részén bukkant fel, de már más földrészeken, így Európában is megjelent.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×