eur:
395.1
usd:
366.11
bux:
65120.83
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Katari Nagydíjának helyszínén, a Dohától északra fekvő Lusail versenypályán tartott sajtótájékoztatón 2021. november 18-án. A futamot november 21-én rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP/Andrej Isakovic

Öt hellyel hátrébb sorolták Max Verstappent a katari rajtrácson

A holland a harmadik időmérőn nem vette figyelembe a sárga zászlós figyelmeztetést.

A katari versenypálya 15-ös kanyarjában kettős sárga zászlóval is veszélyt jeleztek a pályafelügyelők a harmadik időmérő edzésen a francia Pierre Gasly balesete miatt, de a holland nem a kívánt óvatossággal hajtott, ezért öt rajt hellyel hátrébb sorolják – született meg a döntés nem sokkal a futam rajtja előtt az autosport.com beszámolója szerint.

Max Verstappen autójának belső felvételei alapján hozták meg a büntetésről szóló döntést. A versenyzőnek ilyen jelzésnél számottevően csökkentenie kell a sebességét és fel kell készülnie az irányváltásra vagy a megállásra.

Valtteri Bottas ugyancsak azért kapott büntetést, mert figyelmen kívül hagyta a sárga zászlót.

A holland közvetlenül nagy riválisa, az első helyet megszerző Lewis Hamilton mellől rajtolt volna Katarban, így viszont a hetedik helyről vághat neki a futamnak, Bottas nyolcadikként. A második helyről épp Pierre Gasly indulhat.

Max Vertsappen 14 pontos előnnyel Lewis Hamilton előtt áll az élen. A katari verseny után még két futam van a szezonban.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×