eur:
392.17
usd:
366.54
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
BUDAPEST, HUNGARY - OCTOBER 09: Hungary manager Marco Rossi speaks to media before the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Hungary and Albania at Puskas Arena on October 09, 2021 in Budapest, . (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Lengyel, magyar – 90 percig – nem jó barát

A magyar válogatott ma este zárja a világbajnoki selejtezőit a mostani sorozatban. A továbbjutás lehetősége már korábban elszállt, s a papírforma alapján arra sincsen – még győzelem esetén sem –, esély, hogy a harmadik helyre előre lépjen a csapat, az albánok elé.

Mindazonáltal Marco Rossi többször is hangsúlyozta, nagyon fontos a mai mérkőzés, a presztízs szempontjából és a jövő csapatának építése szempontjából is.

„A két csapatnak hasonlóak a szándékai a hétfői meccsel kapcsolatban. Mi minden alkalommal, mikor kimegyünk a pályára, büszkék vagyunk rá, hogy az országot képviseljük, így még akkor is mindent meg kell tennünk a győzelemért, ha a találkozónak nincs valódi tétje. Nem gondolom tehát, hogy Lengyelországnak előnyt jelenthetne, hogy már nincs esélyünk a kvalifikációra” – mondta.

A lengyelek a második helynél hátrább már nem végezhetnek, az elsőt pedig csak akkor érhetnék el, ha megtörténne ma este a futball 1863 óta íródó történetének legnagyobb meglepetése: az angol válogatott súlyos vereséget szenvedne San Marinóban.

Ez is magyarázza, miért mondott le Paulo Sousa a világ legjobb játékosának választott Robert Lewandowski, valamint a védelem egyik kulcsemberének számító Kamil Glik játékáról. Nyilván egyetlen más lengyel csatár sincsen a Bayern szupersztárjának színvonalán, de aki a helyére lép majd (például Dárdai Pál Herthájának játékosa, Krzysztof Piatek), mindent megesz majd azért, hogy jelezze, lehet rá számítani. A pótselejtezők sikeres megvívása esetén akár a katari világbajnokságon is.

A magyar csapat várható összeállítása: Dibusz Dénes – Botka Endre, Lang Ádám, Szalai Attila – Loic Nego, Nagy Ádám, Schäfer András, Gazdag Dániel, Fiola Attila – Szalai Ádám, Schön Szabolcs.

A mérkőzés 20.45-kor kezdődik Varsóban és az M4 Sport képernyőjén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×