eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György
A gólszerző Schäfer Andrásnak (k) gratulálnak csapattársai a labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjében játszott Lengyelország - Magyarország mérkőzésen a varsói Nemzeti Stadionban 2021. november 15-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Szép győzelem búcsúzóul: 2-1 a lengyelek ellen

A magyar válogatott győzelemmel búcsúzott a világbajnoki selejtezőktől, 2-1-re nyert Varsóban. A lengyelek így is a pótselejtezőben folytathatják, a magyar negyedik lett a csoportban.

Bizonyos szempontból különleges mérkőzést játszik a magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó világbajnoki selejtezőjén: először futballozik fedett stadionban tétmérkőzésén. A varsói mérkőzésen az ellenfél a lengyel csapat.

A lengyel tizenegy: Szczesny – Dawidowicz, Kedziora, Bednarek, Puchacz – Cash, Linetty, Klich, Moder – Swiderski, Piatek.

A magyar: Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Á., Schäfer, Nagy Zs. – Varga K., Szalai Ádám, Schön.

Hivatalosan nem lehetne magyar szurkoló a stadionban a FIFA-eltiltás miatt – az MLSZ nem is értékesíthetett belépőket –, de azért felhangzott a buzdítás, a lengyelektől tudtak venni a magyar fanatikusok.

Bó tíz perc eltelt, fölényben játszanak a lengyelek, de nem nagyban.

A lengyelek csupán három játékost tartottak meg a lefgutóbbi selejtezőjükről, péntek estéről, de az újak meg tele vannak bizonyítási vággyal. Sokkal többet birtokolják a labdát. Izgulniuk nincs miért, az angolok már 2-0-ra vezetnek San Marinóban.

Dibusz kétszer is nagyot védett, a nagyobbat Bednarek elől elütve a labdát. Utána Lang lépett belő Piatek lövésébe.

Két magyar akció keltett némi veszélyt, de Varga és Schön elöl is tisztáztak.

Megint a lengyelek támadnak, Fiola látványosan mentett.

A 37. percben Nagy Zsolt a jobbhátvéd helyéről küldött szabadrúgását Pucharcz hátrafelé csúsztatta, de Scháfer beugrott a labda útjába, s a kapuba stukkolta a labdát, 0-1.

Fioláról meg a mi kapunk felé pattant a labda egy szöglet után, de Piatek nem érte el jól, csak (kicsit) Dibuszt.

A Ferencváros kapusa nagyon magabiztosan véd.

A lengyelek majdnem újonca, Cash hátulról nagyon rondán odarúgott Szalai Ádámnak, akit a pályán ápoltak.

Vége az első félidőnek, 1-0 ide.

Erősítettek a lengyelek a második félidőre, Józwiak és Zielinski is beszállt. Cash és Moder ment le. A magyar csapat nem cserélt.

Dibusz újabb jó védése után jött a szöglet, aztán egy magyar kontrra, Varga Kevin lövését védte a Juventus kapusa. Talán jobb lett volna egy passz Szalai Ádámnak.

Közben zajlanak más mérkőzések is, miután a svájciak vezetnek, az olaszok pedig nem, az Európa-bajnok egyelőre pótselejtezős helyen áll.

Schön tekerése után Szczesny vetődve védett, a hosszú oldalon érkező Varga Kevin nem találta el jól a labdát.

A törökországi légiós lett az este első magyar lecseréltje, Gazdag Dániel állt be.

A 61. percben kiegyenlített a lengyel csapat, Swiderski stukkolta a kapuba a labdát, 1-1.

Szalai Attila sárga lapot kapott, a 2026-os vb-sorozat első selejtező mérkőzését kénytelen lesz kihagyni.

További sztárt küldött be Paulo Sousa, ezúttal Miliket. Bement Frankowski is. Piatek és Linetty számára befejeződött a mérkőzés.

Kiss Tamás váltotta Schön Szabolcsot.

Gazdag Dániel is kapott egy sárgát, neki is ki kell majdan hagynia egy mérkőzést.

Milik megütötte egy beadásnál Nagy Zsoltot, ápolni kellett a felcsúti hátvédet.

Közben az angolok már 9-0-ra vezetnek San Marinóban, Albánia–Andorr 0-0. A svájciak 3-0-ra vezetnek a bolgárok ellen, Észak-Írország–Olaszország 0-0. Ha az olaszok szereznének egy gólt, pontszámra, gólkülönbségre, szerzett gólra és egymás elleni eredményre tekintettel is egyformán állnának a svájciakkal.

Az év egyik legszebb magyar góljával vezet a magyar csapat, Fiola, Szalai Ádám, Schäfer, Kiss Tamás volt a labda útja, majd a visszapasszolt labdát Gazdag parádésan felrúgta a felső sarokba., 1-2.

Anglia már 10-0-ra vezet, s megszerezték az albánok is a vezetést.

Vécsei Bálint Naygy Ádám helyett dolgozik tovább az utolsó öt percben a középpályán. Hahn pedig Szalai Ádám helyén.

Svájci pótselejtezőre küldte az olaszokat! (Vagy az olaszok saját magukat.)

Vége a mi mérkőzésünknek is, 2-1-re nyert a magyar válogatott.

Így is negyedik lett a csoportjában a válogatott, duplán fájó az albánok elleni mínusz hat pont, hiszen döntetlent játszott a magyar csapat, s a lengyelek ellen +3-mal zárt.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×