eur:
392.77
usd:
366.34
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Fazekas Krisztina evez a kajak négyesek 500 méteres döntője után a zágrábi Európa-bajnokságon. A magyar csapat a 3. helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Fazekas-Zur Krisztina: kezd kikerülni a képből a kajakozás

A kétszeres olimpiai bajnok hatalmas kudarcként élte meg, hogy nem lehetett ott Tokióban, de a magyar sikereknek és a női négyes aranyérmének így is tudott örülni.

Egyelőre még nem hozta meg a végső döntés arról, hogy lezárja-e sportolói karrierjét – árulta el a kajakkenusport.hu-nak Fazekas-Zur Krisztina. De a kajakozás „kezd kikerülni a képből” – tette hozzá.

Mint mondta, az idei egész éve ráment egy nyaki porckorong-sérülésre, és öt hónapja egyáltalán nem evezett. A napokban szállt ismét vízre először, amit nagyon élvezett, de sok olyan dolog van az életében, ami jelenleg jobban leköti. „Az lenne a legjobb, ha a versenyszerű kajakozást össze tudnám egyeztetni a többi teendőmmel, de erre a nap 24 órája kevés” – fogalmazott a kajakos. Bár az evezéstől nem fájt a nyaka, kondizni még nem próbált. „Dolgozunk azon, hogy teljesen felépüljek, fizikoterápiára és csontkovácshoz járok, egyelőre szeretnék egészséges lenni” – tette hozzá.

A kétszeres olimpiai bajnok az interjúban arról is beszélt, hatalmas kudarcként élte meg, hogy nem lehetett ott Tokióban. Tavaly nagyon felkészültnek érezte magát, jó állapotban várta a tavaszt, de mindez a halasztással elúszott. „Idén már nem volt optimális a felkészülésem, a nyakam miatt végigszenvedtem az egészet” – fogalmazott. Mások mellett azt is megjegyezte, hogy a válogató villámcsapásként érte, kiesett az előfutamban, és nem volt második lehetősége.

Arra a kérdésre, hogy ezek után milyen érzésekkel nézte végig a tokiói versenyt, azt mondta: az ötkarikás játékok előtt attól tartott, képtelen lesz nézni a kajak-kenut, de szerencsére nem volt benne személyes sértettség, csak szomorúság, ahogy a futamokat követte. A női négyes aranyérménél elsősorban személyeknek örül, annak, hogy Bodonyi Dóra és Kárász Anna is odaért, mert szerinte mindketten sokat küzdöttek ezért.

„Jó érzés volt, hogy végül tiszta szívvel örültem az ő sikerüknek”

– emelte ki.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×