eur:
391.33
usd:
366.59
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Sergi Barjuan during the match between FC Barcelona Bl and Algeciras CF, corresponding to the week 1 of the new spanish competition Primera RFEF, played at the Johan Cruyff Stadium, on 28th August 2021, in Barcelona, Spain.  (Photo by Xavier Ballart/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images)
Nyitókép: Xavier Ballart/Urbanandsport/NurPhoto via Getty Images

Piqué és Agüero nélkül áll ki Kijevben a Barcelona

Három csapat, a Bayern München, a Juventus és a Salzburg is továbbjuthat már ma este a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköréből – függetlenül a hátralévő két mérkőzésétől –, ha kedvezően alakulnak számára az eredmények. Ezzel szemben a Barcelona bajba kerülhet.

Az E csoportban a Bayern nagy favorit a Benficával szemben. Julian Nagelsmann a betegsége után elképzelhető, hogy visszatér a kispadra, de ez egyelőre kevésbé biztos, mint hogy kicsit változtatni akar az összeállításon, rotálni, hogy az alapemberek kapjanak némi pihenőt. Alighanem teklintettel a hétvégi, Freiburg elleni, szombati rangadóra is, mert egyébként logikusabb lenne, hogy húzzák be a lewgjobbak ezt a mérkőzést, aztán már utána pihenjenek az ászok.

A Barcelona stábja számára ez nem nem kérdés, nyerni kell Kijevben. Frenkie de Jong elutazott a csapattal, talán játszhat, mégpedig Gavi és Busquets mellett a középpályán, de Segio Agüero, Piqué, nem játszhat. Ansu Fati akkor bevethető, ha nagyon muszáj.

A Villarreal a legjobb csapatával állhat ki a Young Boys ellen, s ha nyer, leszakítja a svájciakat. Élesebb csatának ígérkezik a Manchester United bergamói mérkőzése, aminek kapcsán sok szó esett az elmúlt napokban arról, hogy az angoloknak „kötelező” a győzelem, de legalább olyan fontos az Atalantának is, hiszen, ha kikap, s a Villarreal is nyer, óriási hátrányba kerül.

Solskjaer a De Gea – Varane, Maguire, Bailly – Wan-Bissaka, McTominay, Fred, Shaw – Bruno Fernandes – Cavani, Cristiano Ronaldo tizenegyet tervezi, azaz marad a Tottenham ellen bevált, három középhátvédes formációnál. Lindelöf megsérült, Bailly játéka ezért került előtérbe.

A Salzburg a továbbjutásért játszik Németországban, az elmúlt hetekben a formájában visszaesett Wolfsburg ellen. A másik párt tekintve, a Lille már pénteken lejátszotta a bajnoki mérkőzését, kikapott – de a Paris Saint-Germaintől. A Sevilla jó formában van, az idényben edig otthon csak a Salzburg elleni BL-meccsen játszott döntetlent, a többi mérkőzését megnyerte.

Ha a papírforma beigazolódik, a H csoportban (szinte) minden eldől: a Juventusnak egy döntetlen is elég a továbbjutáshoz, a Chelsea-nek pedig, ha nyer Svédországban, mindössze egy pont kell a hátralévő két mérkőzésén, a Zenit elleni párharcban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló

E csoport: Bayern München–Benfica 21.00 (Sport 1), Dinamo Kijev–FC Barcelona 21.00 (Sport 2).

A csoport állása: 1. Bayern München 9, 2. Benfica 4, 3. Barcelona 3, 4. Dinamo Kijev 1.

F csoport: Atalanta–Manchester United 21.00 (M4 Sport). Villarreal–Young Boys 21.00.

A csoport állása: 1. Manchester United 6, 2. Villarreal 4, 3. Atalanta 4, 4. Young Boys 3.

G csoport: Wolfsburg–Salzburg 18.45 (Sport 2), Sevilla–Lille OSC 21.00.

A csoport állása: 1. Salzburg 7, 2. Sevilla 3, 3. Wolfsburg 2, 4. Lille 2.

H csoport: Malmö–Chelsea 18.45 (Sport 1), Juventus–Zenit 21.00.

A csoport állása: 1. Juventus 9, 2. Chelsea 6, 3. Zenit 3, 4. Malmö 0.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×