eur:
392.93
usd:
366.33
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Az összetettben élen álló Valter Attila, a Groupama-FDJ csapat versenyzője a 104. Giro dItalia olasz országúti kerékpáros körverseny hetedik, Notaresco és Termoli közötti 181 kilométeres szakasza előtt Notarescóban 2021. május 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Luca Zennaro

Biztos: Magyarországról rajtol a 2022-es Giro d'Italia

Három szakaszt rendeznek itthon.

Jövő szerdán Budapesten mutatják be a három magyarországi etap útvonalát, az ünnepségen jelen lesz Valter Attila, aki az idei Girón három napon át viselte az összetett éllovasnak járó rózsaszín trikót, valamint a viadal 1987-es győztese, az ír Stephen Roche.

Magyarország eredetileg tavaly lett volna házigazdája a Grande Partenzának, ám akkor a koronavírus-járvány miatt a viadalt őszre halasztották és teljes egészében Olaszországban rendezték. A 105. Giro d'Italia május 6-án rajtol, a három magyarországi szakasz után 9-én szünnap és az olaszországi transzfer következik a cyclingnews szerint. A verseny május 29-én ér véget.

Az eredeti tervek szerint tavaly egy rövid budapesti időfutammal kezdődött volna a Giro, ezt követően Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokra került volna sor. Magyarországot korábban még egyik háromhetes verseny sem érintette.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos június elején jelentette be, hogy kormány-előterjesztést dolgoztak ki a jövő évi Grande Partenza és az első három szakasz magyarországi megrendezéséről. A Girót szervező RCS Sport egy hónapja közölte, hogy jövőre külföldön kerül sor a viadal Nagy Rajtjára.

Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) elnöke az MTI megkeresésére kiemelte: teljes szemléletváltás történt néhány éve a kerékpársportban, emellett Magyarország mint turisztikai desztináció is felértékelődött az elmúlt években.

"Egy olyan patinás sportturisztikai és egyben médiaprodukciót, mint a Giro d'Italia, a szervezői nem vihetnek akárhová. A világ második legnagyobb kerékpáros körversenyének szervezője méltó helyszínnek tartja Magyarországot a Giro márkanév építéséhez? Hogy igen, az közös sikerünk" - jelentette ki az MKSZ elnöke.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×