eur:
392.77
usd:
366.06
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
A nyári tokiói olimpián győztes Tótka Sándor kajakozó (b3), Milák Kristóf úszó (b4), Kopasz Bálint (b5), Kárász Anna (b6), Bodonyi Dóra kajakozók (b7), Lőrincz Tamás birkózó (b8), Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke, kétszeres olimpiai aranyérmes párbajtőrvívó (b), Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke (b2), Szabó Tünde sportért felelős államtitkár (j2) és Fábián László, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának nyáron megválasztott új elnöke, olimpiai bajnok öttusázó (j) a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának új tagokkal bővülése alkalmából tartott beiktatási ceremónián Budapesten, a Stopper rendezvényhajón 2021. október 20-án. A tokiói játékokon hat olyan sportoló lett ötkarikás bajnok, aki korábban még nem büszkélkedhetett a győzelemmel járó címmel.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

"Megilletődött fiatalokat" köszöntöttek köreikben a sportlegendák

Új tagokkal bővült a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja.

A nyári, tokiói játékokon hat olyan magyar sportoló lett ötkarikás bajnok, aki korábban még nem büszkélkedhetett a győzelemmel járó címmel.

Négy kajakozó, Kopasz Bálint, Tótka Sándor, a négyes hajóban versenyző Kárász Anna és Bodonyi Dóra, valamint a birkózó Lőrincz Tamás és az úszó Milák Kristóf lett az elit társaság tagja.

A kajak egyes 1000 méteren első Kopasz Bálint az InfoRádiónak úgy fogalmazott, hogy nagyon megtisztelő a klub tagjának lenni.

"Az is a különlegessége ennek a klubnak, hogy ide csak az aranyérmesek kerülnek be. Találkozhattam a régi olimpiai bajnokokkal, sztárokkal, meghatározó dolog ez az életemben."

Kopasz Bálint hozzátette, hogy 2021 parádésan sikerült számára, hiszen az olimpiai és Eb-aranya mellett a világbajnokságon második lett.

"Talán még egy plusz löketet is adott az olimpiai arany, hogy megcélozzam 2024-ben Párizst. Három év van addig, bizonyos szempontból hosszú idő, de ki kell jutni,

meg is kezdem a felkészülést már decemberben. Motivált vagyok, 24 éves, tele energiával."

A kötöttfogású birkózók 77 kilogrammos súlycsoportjában olimpiai bajnok Lőrincz Tamás a beiktatási ceremónia után az InfoRádiónak elmondta, hogy a mozgás és az edzés már hiányzik neki, a versenyzés viszont nem. Ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy elinduljon jövőre a budapesti Európa-bajnokságon.

"Nagyon motiváló ereje van ennek. Valószínűleg olimpia már nem lesz a pályafutásomban, de meglátjuk még, hogy találok motivációt a jövőben."

Lőrincz Tamás hozzátette, hogy nagy a felelőssége az olimpiai bajnokoknak, hogy minél több gyerek kezdjen el sportolni, birkózni.

"Mindent megteszünk az olimpia óta, hogy minél több helyre vigyük el a birkózás jó hírét, minél több gyereknek meséljünk az élettörténetünkről, a nehézségeinkről, a győzelmeinkről, a kudarcainkról. Rajtunk nem fog múlni, hogy tízezer birkózó legyen az országban."

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke az InfoRádiónak arról beszélt, hogy a 2018-as téli olimpián aranyérmes rövid pályás gyorskorcsolyázók példájából kiindulva reméli, hogy most már nemcsak négyévente lesznek új tagjai a klubnak.

"Hála Istennek már nem csak 5 vagy 3 évet kell várni, hogy bajnokaink legyenek, mert téli olimpián is vannak bajnokaink. Bízom benne, hogy a jövőben is kikerülnek aranyérmesek a téli játékokról.

Nagy pillanat számunkra, hogy itt vannak a fiatalok, látom is a megilletődést a szemükben,

de nagyon bízom benne, hogy örömmel vannak itt, és nagyon bízom benne, hogy máskor is itt lesznek velünk, akár kisebb volumenű beszélgetésekben is."

A hat új bajnokot az ünnepség végén a színpadra szólították, megkapták díszes "diplomájukat", Bodonyi Dóra és Lőrincz Tamás pedig felkötötte a tokiói emlékszalagot az olimpiai zászlóra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×