eur:
393.32
usd:
367.52
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője és Sedlmayer Tamás örül a győzelemnek a BENU Férfi Magyar Kupa döntőjében játszott Szolnoki Dózsa - FTC-Telekom Waterpolo mérkőzés végén a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában 2020. szeptember 27-én. FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 19-18.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Tűz, víz, pofonok - várja a Bajnokok Ligája-rajtot a Ferencváros vízilabdacsapata

Jövő héten a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését az előző kiírásban döntős FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata, amelynek kerete jelentősen átalakult a nyáron.

Az együttes szerdán, a nagy rangadók, illetve a hazai BL-meccsek otthonául szolgáló Komjádi Uszodában tartott sajtónyilvános edzést, amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni, míg az olimpiai arany- és bronzérmes Varga Dénes kisebb betegség miatt hiányzott.

"Ez egy teljesen más csapat, rengeteg a fiatal játékos. A legnagyobb különbség talán az lesz a mostani szezonban, hogy különböző ciklusokban kell gondolkodni, viszont minden mérkőzésen kiélezettnek kell lennünk. Éppen ezért nem is tervezünk nagyon előre, lépésről lépésre szeretnénk haladni" - nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy rendkívül hosszú szezon elé néz a gárda, hiszen májusban a fukuokai világbajnokság idején szünetel majd a bajnokság.

A zöld-fehérek kerete igencsak átalakult, mivel hét játékos távozott az együttestől. A szakember elmondta, az újak hozzáállásával maximálisan elégedett, azonban ahhoz, hogy a fiatal játékosok folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény tudjanak nyújtani, idő kell.

"Nekik tapasztalatot kell gyűjteniük, akár pofonok árán is. Bele kell tanulniuk a munkába, ott kell lenniük egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, vagy adott esetben egy bajnoki döntőben. Összességében azt szeretném, minden mérkőzéshez úgy álljunk hozzá, hogy akár hiba árán is, de beledöglünk a vízbe és maradjon meg bennünk a tűz, ami egész évben átlendíthet minket a nehézségeken" - tette hozzá a játékosként olimpiai bajnok tréner.

Vogel Soma, az együttes friss olimpiai bronzérmes kapusa arról beszélt, nehezebb lesz a mostani szezon, mivel a Bajnokok Ligájában nem a tavalyi lebonyolítás alapján, buboréktornákban zajlik a küzdelem, hanem hétről hétre utaznak majd, ráadásul a legutóbbi idényben könnyű csoportban szerepelt a gárda és gyakorlatilag biztos volt a helye a nyolcas döntőben.

Hozzátette, a bajnokságban is sűrűsödik a mezőny, így jóval több kiélezett összecsapásra számít. A kerettel kapcsolatban megjegyezte,

fiatalosabb, lendületesebb csapat lett a Ferencváros, amely a rutinos játékosokkal kiegészülve nagyon jó egyveleget ad.

A Ferencváros pénteken a Honvéddal találkozik az ob I-ben, a BL jövő heti rajtján pedig az olasz Brescia és a spanyol Barceloneta selejtezős párharcának továbbjutójával mérkőzik, az első meccset az olaszok nyerték idegenben négy góllal.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában
szakértők az Arénában

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×