eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszél a FIFA isztambuli csúcstalálkozóján 2019. február 15-én. A szövetség stratégiai csúcstalálkozókat indított a tagszervezetekkel a stratégiai kérdések megvitatására a játék jövőjére vonatkozóan.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Konzultáció indul a kétévenkénti foci-vb-ről

Mind a 211 szövetségi kapitányt megkérdezi a FIFA, majd dönt.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) mind a 211 tagországának szövetségi kapitányával konzultál a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

A FIFA hétfői bejelentése szerint a keddre és csütörtökre tervezett videokonferenciák moderátora az Arsenal korábbi vezetőedzője, Arséne Wenger lesz, aki a nemzetközi szövetség globális futballfejlesztési vezetőjeként tevékenykedik.

"A férfiválogatottak edzőinek hozzájárulása elengedhetetlen. Élnünk kell ezekkel az alkalmakkal, mert a párbeszéd segít mindannyiunknak, hogy megvédjük a labdarúgás egyedülálló helyét a világban, és hogy sportágunk valóban globális legyen" - magyarázta Wenger.

A kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, viszont több helyről közben éles ellenkezést váltott ki. Így bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, valamint az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások. A magyar szövetség szintén jelezte már, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezés kérdésében. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott hangot aggodalmának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×