eur:
395.52
usd:
372.54
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor
A magyar Pozsgai Tamás (b), Hári János (b2) és Sebők Balázs (j) ünnepli Vas János (b3) gólját a divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság Magyarország - Olaszország mérkőzésén a Papp László Budapest Sportarénában 2018. április 23-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Francia "rémes" - Eljött a Chamonix-tól Vas János

A magyar jégkorong-válogatott csatára "nem azért" igazolt oda, ami aztán történt.

A válogatott Vas János távozott a francia élvonalbeli Chamonix jégkorongcsapatától.

"A város gyönyörű, de sajnos nem úgy jöttek össze a dolgok... Eléggé szenvedős hokit játszva nyolc meccsből hetet elveszítettünk, ami egyáltalán nem tetszett. Régebb óta érlelődött bennem, hogy nem ezért jöttem ide" - nyilatkozta a 37 éves játékos hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette, a játékuk elmaradt a várakozásaitól, és nem látta, hogy ez a közeljövőben megváltozhat, ráadásul nagyon kevesen voltak, végig öt-hat hátvéddel edzettek, ami egy profi bajnokságban kevés.

"Mi csatárok sem úgy működtünk együtt, ahogy kellett volna, ennek tudható be a gyenge szereplés"

- ismerte le Vas.

Hozzáfűzte, a családja sem volt teljesen megelégedve a körülményekkel, ez is közrejátszott, hogy közös megegyezéssel távozott.

A Chamonix júliusban jelentette be Vas leigazolását, a csatár hét mérkőzésen lépett jégre, ezeken két gólt lőtt és egy gólpasszt adott.

A jövőjével kapcsolatban elmondta, olyan megoldást keres, hogy a családjának és neki is jó legyen.

"Vagy a franciánál jobb ligában szeretnék játszani, vagy ismét Magyarországon. Folyamatban vannak az egyeztetések, a következő napokban minden eldől"

- nyilatkozta.

A 124-szeres válogatott jégkorongozó az előző négy idényt a DVTK Jegesmedvéknél töltötte, és 198 bajnoki mérkőzésen 166 pontot szerzett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×