eur:
394.05
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csertői Aurél volt csapata ellen ünnepelhetett

A Gyirmót otthon 2-1-re legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Ligában.

A kezdés után a játékot a paksiak irányították, de csupán kisebb lehetőségeik adódtak, miközben a 24. percben a gyirmótiak az első végig vitt akciójukból nemcsak helyzetet dolgoztak ki, hanem Simon András révén a vezetést is megszerezték. A szünetig közepes iram mellett jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a felek, a hazaiak rendezett védekezését nem tudták feltörni az ezúttal ötlettelen és ritmustalan vendégek.

A szünet után két támadó szellemű cserejátékos érkezett a paksiakhoz, akik be is szorították ellenfelüket - egyikük, a rutinos Böde óriási helyzetet hagyott ki -, majd a 63. percben Ádám csúsztatott fejesével egyenlítettek. A Gyirmót azonban négy perc múlva visszavette a vezetést: Lenzsér bizonytalankodott, Medgyes Zoltán ziccerben vitte a labdát a kapu felé, de önzetlenül Hasani elé tálalt, aki nem hibázott. A hátralévő időben hiába játszott mezőnyfölényben és támadott a Paks, csak helyzetekig és kapufáig jutott, másodszor már nem sikerült egyenlítenie.

Az újonc Gyirmót második győzelmét aratta - ráadásul egymást követően -, a Paks negyedik vereségét szenvedte el, egymás után a másodikat. A gyirmótiak edzője, Csertői Aurél ötödször "mérkőzött meg" a paksiakat irányító Bognár Györggyel, és ezúttal is - mint a korábbi négy alkalommal - előbbi aktuális együttese bizonyult jobbnak.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×