eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Zilai János, a Fehérvár Enthroners American Football SE játékosa fut a tengeren túli profi amerikaifutball-liga (NFL) nemzetközi játékosprogramjának londoni felmérőjén a Tottenham Hotspur labdarúgócsapat stadionjában, Londonban 2021. október 12-én. A felmérőn kiválasztott játékosok három hónapos amerikai képzésen vehetnek részt, ahonnan a legjobbak NFL-csapatokhoz kerülhetnek.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Magyar amerikaifutballista az NFL londoni felmérőjén

Zilai János a Tottenham Hotspur labdarúgócsapat stadionjában tartott kiválasztás 43 szereplőjének egyike.

Zilai János személyében magyar játékos is részt vesz a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) európai felmérőjén, amely Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjában zajlik.

Az International Player Pathway program keretében 43 játékos gyűlt össze az eseményen, amelyen hétfőn személyes interjúkat tartottak az NFL-klubok megfigyelői és volt játékosok vezetésével.

Kedden már a Tottenham Hotspur 2019-ben átadott, ultramodern stadionjában mutatták meg magukat a játékosok, ahol vasárnap az Atlanta Falcons–New York Jets összecsapást rendezték, most vasárnap pedig a Jacksonville Jaguars és a Miami Dolphins találkozik egymással alapszakasz-mérkőzésen. Az eseményen körülbelül száz újságíró, fotós és operatőr vett részt, először az egyik legnépszerűbb gyakorlatot, a 40 yardos futást rendezték meg, majd távolugrás és ingafutás következett. A felmérők egész nap zajlanak.

Zilai János, a Fehérvár Ethroners magyar válogatott linebackere a 26-os számot kapta a csoportban, a résztvevők pedig rendkívül barátságosan, folyamatosan egymást biztatva teljesítették a feladatokat.

A teszten kiválasztottak meghívást kapnak az Egyesült Államokba, ahol három hónapig edzhetnek majd.

Ezt követően tovább szűkítik a létszámot, és az újabb kiválasztási kör után a futballistákat NFL-csapatokhoz irányítják a következő szezonra.

Az eseményen korábbi NFL-sztárok is részt vettek, ott volt a pálya szélén Maurice Jones-Drew, a Jacksonville Jaguars korábbi kiváló futója, vagy a német Sebastian Vollmer, aki kétszeres Super Bowl-győztes a New England Patriots együttesével. Utóbbi rendkívül készségesen az MTI-nek elmondta, ez a program hatalmas lehetőség az európai játékosok számára, akik enélkül csak nagyon nehezen juthatnának az NFL-be.

A korábbi kiváló falembert, aki jelenleg Floridában él családjával, nehezen lehetett felismerni, ugyanis 2017-es visszavonulása óta 40 kilogrammot fogyott. Hozzátette, természetesen folyamatosan figyelemmel kíséri korábbi csapattársa és jó barátja, Tom Brady pályafutását, aki New Englandből a floridai Tampa Bay Buccaneers együtteséhez igazolt tavaly, és nyerte meg hetedik Super Bowlját. Mint elmondta, szinte hihetetlen, hogy a 44 éves irányító a mai napig posztja egyik legjobbja az NFL-ben, és szorít Brady további sikereiért.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×