eur:
388.43
usd:
360.53
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Gyenge rajt a birkózó-világbajnokságon

A nyitónap mindkét, magyar színekben induló versenyzője, Halidov Gamzatgadzsi (61 kg) és Kuramagomedov Murad (74 kg) is kikapott első mérkőzésén, így már csak a vigaszágra kerülésben bízhat az oslói birkózó-világbajnokságon.

A norvégiai vb első napjain a szabadfogásúaké a szőnyeg, szombaton négy súlycsoportban küzdenek a sportolók. A két orosz származású versenyző egyaránt a nyolcaddöntőbe kerülésért kezdett, közülük a 22 éves Halidov a mindössze 19 esztendős iráni Rahman Amuzdahalili ellen, aki jobb volt nála. Az idén junior vb-t nyert ázsiai rivális az elején gyorsan komoly, 5-0-s előnybe került, amit a mérkőzés végéig meg is tartott.

A 74 kilóban érdekelt Kuramagomedov régóta adós a jó eredménnyel, s a szakma azt remélte, Oslóban sikerül majd átlépnie a saját árnyékát, ám az ukrán Zjemlian Tohuzov ellen nem volt esélye a sikerre. Ellenfele az első menetben levitte és pörgette (0-3), majd a másodikban is sorra csinálta akcióit és kevesebb mint egy perccel a vége előtt elérte a technikai tushoz szükséges 10 pontos előnyt.

Halidov és Kuramagomedov egyaránt befejezte szereplését a világbajnokságon, miután legyőzőik a folytatásban nem jutottak el a fináléig.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×