eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
A spanyol csapat gólszerzőjének, Nabíl Fekirnek (j) gratulál csapattársa, Rodri a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Egy öngól döntött, 3-1-re kikapott a Ferencváros a Betistől az Európa-ligában

A Ferencváros 3-1-es vereséget szenvedett a Groupama Arénában a spanyol Betistől a labdarúgó Európa-liga csoportkörének második fordulójában. A döntő gól egy öngól volt, Wingóról került saját kapujába a labda.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ezt alább olvashatják.

A Ferencváros a statisztikák alapján Európa egyik legjobb csapatát látta vendégül, ugyanis a Betis idei 34 tétmérkőzésén mindössze három vereséget szenvedett, az öt nagy bajnokságot tekintve pedig ezzel az élen áll, megelőzve például a Bayern Münchent (4) és a Real Madridot (5).

A zöld-fehér szurkolótáborok csodálatos atmoszférát teremtettek a Groupama Arénában, ahol bő negyed órán keresztül még helyzetig sem jutottak a csapatok, de a 17. percben a vendégek első lehetőségüket gólra váltották a világbajnok francia Nabil Fekir révén.

Az öt védővel felálló Ferencváros nem tudott komoly helyzetet kidolgozni, sokáig csak egy szöglet utáni Sammy Mmaee-fejes volt az egyetlen veszélyes lehetősége. A kapuban mindeközben Dibusz a szezon egyik legnagyobb védésével mentette meg csapatát a góltól.

A hazai szurkolók közben egy molinóval üzentek az Európai Labdarúgó Szövetségnek: "UEFA: kettős mérce egyenlőség helyett, ez nem sportszerű".

A zöld-fehérek a félidő utolsó pillanataiban egyenlítettek Myrto Uzuni gyönyörű egyéni villanása után.

A második játékrész elején a magyar bajnok beszorította a La Liga legutóbbi idényének hatodik helyezettjét, érzékelte is a bajt Manuel Pellegrini, a spanyolok chilei vezetőedzője, aki az 57. percben egyszerre hármat cserélt. A játék kiegyenlítetté vált, majd a spanyolok fokozatosan átvették az irányítást, és egy szöglet után szerencsés öngóllal másodszor is előnybe kerültek. A hajrában nagy erőkkel rohamozott a Ferencváros, de a Betis rutinosan tartotta az eredményt, az utolsó percben pedig a villámgyors Cristian Tello találatával lezárta a mérkőzést.

A magyar bajnok, amely a nyitókörben a Bayer Leverkusen otthonában maradt alul 2-1-re, október 19-én a hozzá hasonlóan pont nélkül álló, rosszabb gólkülönbsége miatt sereghajtó Celtic Glasgow otthonában folytatja szereplését a második számú európai kupasorozatban.

Az élő tudósítás

Közel telt ház várt a csapatokra. A Fradi kezdő tizenegye: Ferencváros: Dibusz – Wingo, Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic – Vécsei, Laidouni, Zachariassen – Uzuni, R. Mmaee. A Betisé: Rui Silva – Montoya, Pezzela, Bartra, Álex Moreno – Guardado, Akouokou – Rodri, Joaquín, N. Fekir – Borja Iglesias.

A névsorokból kitűnik, ötvédős formációban védekezik a Ferencváros.

Az első títz percben a Ferencváros jól állt a lábán, bátran futballozott, de helyzetet nem sikerült kialakítania. Más kérdés, hogy a spanyoloknak sem.

A 17. percben Laidouni labdavesztése után megindult a Betis, jobbra került a labda Guardadótól Rodrihoz, aki középre lőtte. A három védő közül kilépő Fekir maga elő tette, majd a levegőből, kapásból, nagy erőből a kapuba bombázta. 0-1.

Budapest, 2021. szeptember 30.
Nabíl Fekir, a spanyol csapat játékosa gólt lő a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án.
MTI/Kovács Tamás
Budapest, 2021. szeptember 30. Nabíl Fekir, a spanyol csapat játékosa gólt lő a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, a G csoport második fordulójában játszott Ferencvárosi TC – Real Betis mérkőzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2021. szeptember 30-án. MTI/Kovács Tamás

Próbálkozik a Ferencváros, a harci kedvvel nincs gond, de a támadáépítés nagyon esetleges, a spanyolok a legkisebb mértékben elpattanó labdára is lecsapnak.

(A csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen 1-0-ra vezet a Celtic ellen.)

A 31. percben Myrto Uzuni szöglete után Sami Mmaee jó helyre, a bal alsó sarokra fejelte a labdát, de nem volt elég erő benne, Ruí Silva könnyedén védett.

Két perccel később Guardado még jobban fejelt a másik oldalon, Dibusz Dénes nagy reflexszel védett.

(A csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen már 2-0-ra vezet a Celtic ellen Glasgow-ban.)

A 44. percben kiegyenlített a Ferencváros. Pezzela utolsó emberként elveszítette a labdát, illetve Uzuni elvette tőle, s aztán 17 méterről nagyon biztosan helyezte a labdát hálóba.Az első félidő legjobb ferencvárosi játékosa szerezte a gólt, 1-1.

Vége az első félidőnek.

Cserék nélkül folytatódik a találkozó.

Tíz perc elment a második játékrészből, mezőnyjátékkal.

Manuel Pellegrini Rodriguezt, William Josét és Tellót is beküldte, mindhárman standard kezdőemberek a bajnoki mérkőzéseken, sőt William José a házi gólkirály.

A Ferencváros is cserélt, Zachariassen helyére Tokmac Nguen állt be.

(A csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen 3-0-ra vezet a Celtic ellen, idegenben.)

A 75. percben egy szöglet után került ismét előnyb e a Betis, Fekir szöglete után Wingóról pattant saját kapujába a labda, 1-2.

Zubkov is pályára került, próbál egyenlíteni a Ferencváros.

Nem megy, nem tud helyzetbe kerülni a Fradi.

Loncar váltja a hajrára Laidounit.

A 93. percben egy szögletnél, Dibusz is felment fejelni, Sami Mmaee a kapu fölé bólintotta a labdát.

Az utolsó akcióból a kitámadó védők között Tello villámgyorsan kiugrott, s szépen a bal sarokba helyezte a labdát, 1-3.

Vége a mérkőzésnek.

(A csoport másik mérkőzésén a Bayer Leverkusen 4-0-ra nyert a Celtic ellen, idegenben.)

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×