eur:
393.93
usd:
369.07
bux:
65290.66
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Még egy fallal találta szembe magát a kétévenkénti futball-vb ügye

Az ECA azt írta, a FIFA PR-kampánya riasztás volt tagjaik számára.

Az európai labdarúgóklubokat tömörítő szervezet (ECA) is ellenzi a nemzetközi szövetség (FIFA) forradalmi tervét, miszerint 2026 után az eddigi négy helyett kétévente rendezzenek világbajnokságokat.

A szervezet pénteki közleményében hangsúlyozta: a FIFA aktív PR-kampányba kezdett a nemzetközi versenynaptár 2024-től történő jelentős megváltoztatását illetően, ami komoly aggodalmat okozott a kluboknál és riasztás volt számukra. A szervezet éles kritikát fogalmazott meg a FIFA-val szemben, amely a témában nem folytatott konzultációt az érdekeltekkel, és - az ECA állítása szerint - hajlamosnak mutatkozik ilyen fajsúlyos dologban egyoldalú döntéseket meghozni. Hozzátette: a FIFA-javaslat közvetlen és romboló hatást gyakorolna a klubfutballra, úgy a nemzetire, mint a nemzetközire, de nemcsak arra, hanem a válogatottak versenysorozataira is, egyben a túlterhelt játékosok egészségi állapotára is veszélyt jelent.

Konklúzióként a szervezet arra jutott, hogy a nemzetközi versenynaptár jövőjével kapcsolatos döntések csak és kizárólag a futballklubok beleegyezésével valósulhatnak meg, amelyet őszinte és részletes konzultáció előz meg az érintett felek részéről.

Az ECA-nak az európai topklubok közül csak a Juventus, az FC Barcelona és a Real Madrid nem tagja, miután hivatalosan is tagjai maradtak a szakadár, de végül el nem induló Szuperligának.

A kétévenkénti vb-rendezést a kontinentális szövetségek közül az európai és a dél-amerikai sem támogatja, azzal kapcsolatoson az ECA-hoz hasonló éles kritikákat fogalmaztak meg.

A nemzetközi szövetség (FIFA) korábban közölte, hogy megvalósíthatósági tanulmányt készít a férfi és női világbajnokságok kétévenkénti megrendezéséről. A jövő évi, Katarban sorra kerülő vb lesz az utolsó, amelyen 32 válogatott vesz részt, mivel a 2026-os tornán - melynek az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó közösen lesz a házigazdája - már 48 csapat szerepel majd.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×