eur:
389.44
usd:
363.08
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
ISTANBUL, TURKEY - AUGUST 27: A detailed view of the UEFA Europa League trophy and the UEFA Europa Conference League trophy are seen during the UEFA Europa League 2021/22 Group Stage Draw on August 27, 2021 in Istanbul, Turkey. (Photo by Baris Acarli - UEFA/UEFA via Getty Images)
Nyitókép: Baris Acarli - UEFA/UEFA / Getty Images

A Ferencváros ellenfelei: Leverkusen, Celtic, Betis

Kisorsolták az Európa-liga 2021-es őszi csoportbeosztását, ellenfeleket kapott a Ferencváros. A zöld-fehérek a Bayer Leverkusennel, a Celtickel és a Betisszel találkoznak majd.

A 32 csapatot nyolc négyes csoportba osztották, a Fradi a 4. kalapban szerepelt. A játéknapok csütörtökönként lesznek: szeptember 16., szeptember 30., október 21., november 4., november 25., december 9.

Az isztambuli sorsoláson kihirdették, ki volt az előző Európa-liga előző idényének legjobbja. Nem meglepetés, hogy a győztes Villarreal csatára, Gerard Moreno nyert, megelőzve például Edinson Cavanit és Bruno Fernandest, a Manchester United játékosait.

Andrés Palop, a Sevilla korábbi legendás kapusa hozta az isztambuli színpadra a kupát, ő lesz a sorozat idei nagykövete. Marcos Senna, a 2008-as Európa-bajnok spanyol válogatott brazil születésű középpályása, a Villarreal hajdani játékosa segédkezett még a sorsolásnál.

A teljes csoportbeosztás

A csoport: Olympique Lyonnais, Rangers FC, Sparta Praha, Bröndby IF

B csoport: AS Monaco FC, PSV Eindhoven, Real Sociedad, Sturm Graz

C csoport: SSC Napoli, Leicester City, Szpartak Moszkva, Legia

D csoport: Olympiakosz Pireusz, Eintracht Frankfurt, Fenerbahce, Antwerp FC,

E csoport: SS Lazio, Lokomotiv Moszkva, Olympique Marseille, Galatasaray

F csoport: SC Braga, Crvena zvezda, Ludogorec, Midtjylland

G csoport: Bayer Leverkusen, Celtic, Betis, FERENCVÁROS

H csoport: Dinamo Zagreb, KRC Genk, West Ham United, Rapid

A zöld-fehérek - akik a svájci Young Boys együttesével szemben a Bajnokok Ligája selejtezőjének utolsó körében maradtak alul - sorozatban harmadik alkalommal indulnak európai kupasorozat főtábláján, 2019-ben és idén az Európa-ligában, tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörében voltak érdekeltek.

A Leverkusen az előző idényben a Bundesliga hatodik helyén végzett, míg a Celtic tíz év után veszítette el a bajnoki címet az ősi rivális Rangersszel szemben. A Betis hatodikként zárt a La Liga 2020/21-es idényében.

A magyar légiósokat Szalai Attila képviseli, a Fenerbahce védője csapatával a görög Olimpiakosz, a német Eintracht Frankfurt és a belga Antwerpen gárdájával találkozik majd.

A nyolc négycsapatos csoportból az elsők a nyolcaddöntőbe jutnak, míg a második helyezettek a Bajnokok Ligájából érkező nyolc csoportharmadikkal találkoznak majd a 16 közé jutásért, onnantól pedig egyenes kieséses rendszerben folytatódik a sorozat. A nemzetközi kupaszereplés a csoportharmadikok számára sem ér véget, ezek a csapatok ugyanis a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába kerülnek át.

Az Európa-liga győztese a következő idényben a Bajnokok Ligája főtábláján indulhat, az El-döntőt a hatszoros győztes Sevilla otthonában rendezik május 18-án.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×