eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Branko Pauljevic, az Újpest FC (b) és Valentin Stocker, a svájci FC Basel játékosa a Konferencia Liga harmadik fordulójában játszott  FC Basel – Újpest FC visszavágó mérkőzésen a bázeli St. Jakob Park stadionban 2021. augusztus 12-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone/Peter Schneider

Négygólos vereséggel búcsúzott az Újpest

Az Újpest sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Európai Konferencia-ligában a svájci FC Baseltől, s 6-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól, valamint a mostani idényre a nemzetközi porondtól.

Az Újpest 2-1-es veresége után egygólos hátrányból kezdte a visszavágót az FC Basel ellen a labdarúgó Európai Konferencia-ligában, a selejtező harmadik fordulójában.

Az Újpest kezdő csapata: Pajovics – Pauljevics, Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Onovo, Csongvai, Mitrovics, Antonov – Croizet, Junior Tallo.

Az első öt perc bázeli fölénnyel telt, de az Újpest egyelőre jól védekezett.

Egy jó újpesti kontra végén Pauljevics a tizenhatoson belülről lőtt, Lindner, a svájciak osztrák kapusa védett.

A 15. percben Kastrati rossz ütemben próbálta szerelni Stockert, de elkésett, okkal kapott sárga lapot.

A 21. percben az első mérkőzésen is gólt szerző Darian Males hét méterről az Újpest kapujába belsőzte a labdát. A fő érdem a milánói Interben nevelkedett, 19 éves Sebastiano Espositóé, aki a balszélső helyéről, külsővel, elsőrangú labdával szolgálta ki a társát. Basel–Újpest 1-0, összesítésben 3-1.

A másik oldalon Mitrovics szabadrúgása után Croizet helyzetben nem találta el jól a labdát.

Túl az első félórán, a Basel elég kényelmesen játszott előnye birtokában, az Újpest támadgatott, de az addigi két helyzet kimaradt.

A 40. percben Mitrovicstól Junior Tallo jó helyzetben, de a játékvezető szerint lesen kapott labdát.

Svájci góllal zárult a féidő, Stocker kilökte a labda alól Kastratit, aztán 12 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 2-0, összesítésben 4-1 a Baselnek.

A második félidő elején Croizet labdáját Junior Tallo rosszul találta el, a védőről szögletre pattant a labda.

Az 55. perc Junior Tallo egyedül ugrott ki, 13 méterről lőtt, Lindner jól érezte, hogy a bal sarokra megy majd a labda,szép vetődéssel hárított.

A Basel teljesen átengedte a területet, de kontrái is veszélyesek, három csatár végigvitte a labdát négy védővel szemben, de Males néhány centivel maradt az utolsó passzról.

Az Újpestben Simon Krisztián váltotta Pauljevicset, s Bjelos is a pályára került, Csongvai helyére.

A 70. percben Esposito három védő között a legjobb helyre passzolta a labdát, Cabral megköszönte (erre is volt ideje), majd az ötös környékéről a kapuba lőtt. Basel–Újpest 3-0, összesítésben 5-1.

Katona Mátyás és Szakály Péter beállt az Újpestbe, Junior Tallo és Mitrovics helyére.

A 89. percben Petretta állította be a végeredményt.

Az Újpest sima, 4-0-s vereséget szenvedett az Európai Konferencia-ligában a svájci FC Baseltől, s 6-1-es összesítéssel búcsúzott a sorozattól, valamint a mostani idényre a nemzetközi porondtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×