eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Lionel Messi, a Barcelona csatára, miután elnyerte az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban 2019. december 2-án. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: Yoan Valat

Lionel Messi végre megszólal a nyilvánosság előtt

Az FC Barcelona szombaton bejelentette, hogy Lionel Messi sajtótájékoztatót tart vasárnap 12 órától. Mielőtt a katalán klub hiú ábrándokat kergetnének: az El Mundo Deportivo szerint ennek témája a búcsúzás lesz.

Az argentin szupersztár először szólal majd meg a nyilvánosság előtt azóta, hogy csütörtök este bejelentette távozását a Barça. Szeretné ő maga is elmondani, miért nem tudta meghosszabbítani a klubbal, amelynek 2000-től egészen június 30-ig tagja volt.

A L’Équipe, a francia sportnapilap közben arról számolt be, hogy

a Paris Saint-Germain 2+1 éves szerződést kínál, évi nettó 40 millió eurós fizetéssel.

Ez azt jelenti, hogy Messi jövedelme több lenne, mint a csapat eddigi csúcskeresőjéé, Neymaré, aki „csak” évi harmincöt milliót kap.

„Ez valamivel kisebb összeg, mint amennyit a francia klub ajánlott a múltban, viszont összhangban van a játékos egyik fő követelésével, hogy legalább kétéves szerződést kapjon” – olvasható a L'Equipe-ben, amelyet olvasva azt is megtudhatjuk, hogy vasárnapra újabb találkozót terveznek a klub és a játékos képviselői.

A Paris Saint-Germain jogászai keresik annak is a lehetőségét, hogyan tudja az egyesület leszerződtetni Lionel Messit, miközben nem sérti meg a pénzügyi szabályokat és nem kényszerül egyetlen kulcsjátékosát se eladni. Határozott cél például Kylian Mbappé megtartása is.

A Mundo Deportivo szerint olyan közel a megállapodás, hogy a PSG már keddre Messi hivatalos bemutatását tervezi.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×