eur:
393.39
usd:
367.88
bux:
67247.96
2024. április 26. péntek Ervin
Lionel Messi, a Barcelona csatára, miután elnyerte az év legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát a párizsi Chatelet Színházban 2019. december 2-án. A díjat a France Football francia szaklap hagyományos évenkénti választása alapján ítélik oda.
Nyitókép: Yoan Valat

Már meg is lehet Lionel Messi új klubja

Már csak valami katasztrófa akadályozhatja meg azt, hogy a Barcelonától távozó argentin csatár ne a Paris Saint-Germainben folytassa pályafutását.

Összeállhat a Messi, Mbabbé, Neymar álomcsatársor Párizsban – egyöntetűen erről írnak a spanyol és a francia lapok az után, hogy csütörtökön az FC Barcelona hivatalosan bejelentette, nem köt szerződést a hatszoros aranylabdással, így a klub nélküli támadó ingyen elszerződhet bárhová.

Persze korlátozott az a kör, amelyik meg tudja fizetni Messit, és hajlandó is eurótízmilliókat áldozni a 34 éves futballistára. Mióta tudni lehetett, hogy távozhat Barcelonából, két klubot emlegettek célpontként, mindkettő tehetős arab tulajdonosokkal a háttérben szállhatna versenybe érte. Az egyik a Manchester City, ahol nemcsak Messi korábbi kedvenc edzője, Pep Guardiola dolgozik, hanem a klub vezetésében is több katalán szakember a döntéshozó, ám mégsem őt választották: a City már 117 millió eurót költött erősítésre a nyáron, és megvásárolta Jack Grealisht.

"Mi Grealish-t választottuk, övé lesz a 10-es mez, benne bízunk, és Messi nincs a terveinkben"

– nyilatkozott Guardiola (és elismerte, hogy változatlanul nagyon szeretnék megszerezni Harry Kane-t, a Tottenham Hotspur válogatott csatárát).

Így – noha közben felbukkant a BL-győztes Chelsea is a lehetséges célpontok között – tulajdonképpen csak a PSG maradt versenyben. A madridi Marca szerint már csütörtök este beindult a párizsi klubnál a gépezet, azonnal felvették a kapcsolatot Joger Messivel, a csatár apájával és egyben ügynökével, aki eddig minden megkeresést elhárított, és csak a Barcelonával tárgyalt. A kapcsolatfelvételt megerősítette a párizsi csapat egyébként argentin szakvezetője, Mauricio Pochettino is, "lehetőségként" utalva Messi szerződtetésére, amin "a klub már dolgozik".

A hírek szerint Messit érdekli a párizsi projekt – BL-t akarnak nyerni minden áron, akárcsak a pályafutása vége felé járó argentin –, együtt játszhat ismét Neymarral, ráadásul a PSG-nek ehhez el sem kell adnia a szerződéshosszabbításról egyelőre nem tárgyaló Kylian Mbappét, azaz összeállhat a világ vélhetően legerősebb támadósora.

A pénzügyi szabályokat azonban Párizsban is be kell tartani, ezért legalább 180 millió euró értékben kívánnak játékosokat értékesíteni (miközben már szerződtették Donnarummát, Wijnaldumot vagy Achraf Hakimit), és távozhat Icardi, Sarabia, Herrera, Keylor Navas, Sergio Rico, Kehrer, Danilo vagy Kurzawa is, de még a frissiben hosszabbító Di Maria is elgondolkodhat, hogy ilyen konkurencia mellett marad-e a PSG-ben.

Közben Barcelonában sem csitulnak a kedélyek, a katalán Sport szerint szurkolók egy csoportja az edzőközpontnál várta a játékosokat, és

Antoine Griezmann érkezésekor azt kiabálták: Messi miatta ment el.

Ami tény, a francia most már a legjobban fizetett tagja a Barcelona keretének.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×