eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
A ferencvárosi játékosok a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzés kezdése előtt a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án.
Nyitókép: A ferencvárosi játékosok a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 2. fordulójában játszott Ferencvárosi TC és a litván FK Zalgiris Vilnius mérkőzés kezdése előtt a budapesti Groupama Arénában 2021. július 20-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Már ma este európai főtáblára juthat a Ferencváros

A Ferencváros este héttől a Zalgiris ellen játszik Vilniusban a Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában. Ha a magyar bajnok továbbjut, akkor már a Konferencia-ligában biztosan főtáblára kerül.

A tavaly a Bajnokok Ligája csoportköréig jutó magyar bajnok eddig százszázalékos az idei sorozatban, a selejtező első fordulójában a koszovói Pristina ellen hazai pályán 3-0-ra, a visszavágó 3-1-re nyert, majd a második körben a litván Zalgiris Vilniust 2-0-ra verte a Groupama Arénában, úgy, hogy több helyzet mellett a hajrában elhibázott egy tizenegyest is.

Kedd este jön a visszavágó, amelynek azért is nagy a tétje, mert ha a Ferencváros továbbjut a párharcból, akkor már biztosan főtáblás lesz valamelyik európai kupasorozatban. A BL-selejtező harmadik fordulójában ugyanis, ha alulmarad a cseh Slavia Praha ellen, akkor is ősszel a Konferencia-ligában szerepelhet. A tavalyi sikersorozat után persze aligha elégednének meg ennyivel az Üllői úton.

A csapat új szakvezetője, Peter Stöger a mérkőzés előtt azt mondta, jó eséllyel indulnak a továbbjutásért, szerinte kedvező helyzetből várják a visszavágót, jól játszottak az első mérkőzésen, talán egy-két góllal szerezhettek volna többet.

"Komolyan kell vennünk a mérkőzést, hiszen még semmi nem lefutott. Az első pillanattól kezdve rendezetten kell játszanunk, nem szabad esélyt adnunk az ellenfélnek a kontrákra" – mondta a vezetőedző.

Peter Stöger arról is beszélt, hogy Botka Endre nem utazott el Litvániába a csapattal, Aissa Laidouni viszont játékra kész, és a meccs előtt dönti el, hogy kezdőként szavaz-e bizalmat a középpályásnak.

Az idei sorozatban már él az a szabály, hogy az idegenben lőtt gólok nem számítanak, tehát ha a Zalgiris kétgólos különbséggel nyeri a 90 percet, akkor mindenképpen kétszer 15 perces hosszabbítás következik, és ha az sem dönt, akkor jönnek a 11-esek.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik Vilniusban, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×