eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Blama: kiesett a MOL Fehérvár Örményországban

A MOL Fehérvár – nagyon gyenge játékkal – 2-0-s vereséget szenvedett az európai futball új nemzetközi kupasorozatában, az Európai Konferencia-ligában, s így 3-1-es összesítéssel kiesett az Ararat Jerevan ellen.

A hazai 1–1 után az örményországi Gjumriban játssza visszavágóját a MOL Fehérvár az új európai kupasorozatban, a Konferencia-ligában.

A Vidi kezdőcsapata: Kovácsik - Fiola, Lüftner, Stopira, Heister - Funsho, Nego, Alef, Petrjak - Nikolics, Houri. Az előző idényben már megszokott nevek mellett játszik a Ferencvárostól igazolt, s az első mérkőzés hazai gólját szerző Heister, valamint a másik új szerzemény, a cseh Michael Lüftner is.

A mérkőzést nem Jerevánban, az ellenfél, az Ararat otthonában, hanem 120 kilométernyire a fővárostól, a Sirak Gjumri pályáján rendezik.

Az első öt perc enyhe Ararat-fölénnyel zárult, helyzet nélkül.

A tizedik percben Nikolics kihagyott egy kisebb lehetőséget, a játékvezető elengedte, de lehet, hogy lökött előtte. Mindensetre a kapu mellé lőtt.

Gyorsan utána cserélni kényszerült a Vidi, a megsérült, meghúzódott Lüftnert az Eb-szereplő Muszliu váltotta.

Mezőnyjáték után a 25. percben Loic Nego lapos lövését Jermakov kapus vetődve védte.

A 33. percben előnybe került az Ararat, az első mérkőzés 90. percében is eredményes szerb légiós, Pobulics egy kezezés miatt megítélt szabadrúgásból, 19 méterről védhetetlenül csavart a kapu jobb felső sarkába. Ararat–MOL Fehérvár 1-0, összesítésben 2-1. (Az idegenben szerzett gólok nem számítanak duplán.)

A 44. percben Heister 17 méteres, lapos szabadrúgását védte a kapus. A gól óta nyom a Vidi, de mindjárt vége az első félidőnek.

Le is telt az idő, egyelőre kiesésre áll a fehérvári csapat.

Zivzivadze is beállt a folytatásra, gólt kell lőnie a fehérváriaknak. Két perc alatt helyzetbe került, de Fiola kitűnő beadása után, 8 méterről, tiszta helyzetből, nem találta el a kaput.

A 60. percben Funshót Dárdai Pál váltotta, talán vele tovább javul a támadójáték, Zivzivadze jobban játszik, mitn a kezdők.

Utána Petrjak csinált két cselt, lövését Jermakov védte.

A 70. percben Muradjan látványos lövését Kovácsik még látványosabb vetődéssel védte.

A 82. percben Stopira közeli fejesét is hárította az örmények kapusa. Kétségbeesetten támad a MOl Fehérvár, de nagyon nem megy.

Egy ellentámadás során a csereként beállt Silue minden bizonnyal eldöntötte a továbbjutást. A kapuskirúgás után „megverte” Stopirát, is élesen Kovácsik kapujába lőtte a labdát. Ararat–MOL Fehérvár 2-0, összesítésben 3-1.

A 93. percben Petrjak a kapuba fejelte a labdát, de előtte lökte asz örmények kapitányát.

Vége, a MOL Fehérvár nem tudta megmászni az Ararat-hegyet, kiesett a nemzetközi kupasorozatból, a 2021–2022-es szezonra véget ért nemzetközi szereplése.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×