eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin
LAS VEGAS, NEVADA - JULY 10:  Caleb Agada #3 of Nigeria fouls Kevin Durant #7 of the United States during an exhibition game at Michelob ULTRA Arena ahead of the Tokyo Olympic Games on July 10, 2021 in Las Vegas, Nevada. Nigeria defeated the United States 90-87.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nyitókép: Ethan Miller/Getty Images

Afrikai csapat győzte le az NBA-csillagokkal felálló amerikai válogatottat

Ilyenre sosem volt példa korábban. Mindkét együttes a a tokiói olimpiára készül. A meccset Las Vegasban játszották.

Az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottja óriási meglepetésre 90–87-re kikapott Nigériától a július 23-án kezdődő tokiói olimpiára készülő csapatok edzőmérkőzésén, Las Vegasban.

Az olimpiai címvédő hazaiak legeredményesebb játékosa 17 ponttal Kevin Durant volt, aki 39. mérkőzését játszotta a válogatottban, és ez volt az első veresége. Jayson Tatum 15, Damian Lillard 14, Bam Adebayo 11 pontig jutott. A világranglista 22. helyezettjében kevésbé ismert NBA-játékosok szerepeltek, közülük Gabi Vincent 21, Caleb Agada 17, Ike Nwamu pedig 13 pontot dobott.

Az amerikaiak a harmadik negyed utolsó percében vezettek utoljára, a negyedik felvonásban már csak az egyenlítésig jutottak, fordítani nem tudtak.

"A nigériai csapat nagyszerű munkát végzett fizikailag, és sok hárompontost szerzett" – mondta Gregg Popovich szövetségi kapitány. Csapatának harminc, az ellenfélnek viszont hatvan pontja volt triplákból.

Mivel az amerikai férfiválogatott most kapott ki először afrikai csapattól, a CBS televízió "a nemzetközi sporttörténelem egyik legnagyobb vereségének" minősítette a történteket.

"Majdhogynem elégedett vagyok a látottakkal. A felkészülési időszakban a vereséget tapasztalatként kell felfogni, nem pedig világvégeként" - folytatta Gregg Popovich. A kapitány emlékeztetett, hogy csapata csupán négy nappal korábban kezdte a közös munkát, a nigériai együttes viszont június óta együtt gyakorol.

"A nigériai kosárlabda nagy utat járt be" - jegyezte meg Jerry Colangelo, az amerikai szövetség ügyvezetője, aki arra utalt, hogy a 2012-es londoni olimpián 83, a 2016-os barátságos mérkőzésen pedig 44 ponttal győzték le az afrikai együttest.

A Las Vegasban zajló felkészülési torna hétfői játéknapján Nigéria az argentinokkal találkozik, a házigazdák pedig Ausztráliával mérkőznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×