eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
A második helyezett Kozák Danuta a női kajak egyesek 500 méteres döntője után a minszki II. Európa Játékokon a Zaszlavl regatta pályán 2019. június 27-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Édesanyákkal rontunk rá a világra - íme a tokiói kajak-kenu válogatott

Kozák Danuta és Csipes Tamara három számban is aranyeséllyel ül hajóba Tokióban.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöksége szerdán elfogadta Hüttner Csaba szövetségi kapitány javaslatait, amelyeket korábban az MKKSZ versenysport bizottsága is támogatott, így kialakult a tokiói olimpiára utazó gyorsasági kajak-kenu csapat összetétele.

Az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta Rióhoz hasonlóan három számban indul majd, és Csipes Tamara is triplázik.

A női kajaknégyes a Kozák, Bodonyi Dóra, Csipes, Kárász Anna, a férfi kajaknégyes pedig a Nádas Bence, Tótka Sándor, Kopasz Bálint, Csizmadia Kolos összetételben kezdheti meg a közvetlen tokiói felkészülést - adta hírül szerdán az MKKSZ honlapja.

Férfi kenuban már korábban az olimpiai csapatba került Adolf Balázs és Fejes Dániel. Miután a páros versenyt rendezik előbb, így az időrend lehetővé teszi, hogy mindketten rajthoz álljanak C-1 1000 méteren is.

Női kenuban szintén már korábban az utazó küldöttség tagja lett Balla Virág és Takács Kincső, a válogatón elért eredménye és az Európa-bajnokságon mutatott formája alapján ebben a szakágban még Horányi Dóra került a keretbe.

Férfi kajakban a válogatón és az Európa-bajnokságon elért eredményeknek megfelelően bekerült a csapatba Tótka Sándor, Béke Kornél, Varga Ádám és Kopasz Bálint is. A válogatón elért helyezése és a csapathajós alkalmassága alapján lehetőséget kap Csizmadia Kolos - aki a négyes mellett rajthoz állhat K-1 200 méteren is -, valamint Nádas Bence. A férfi négyes felkészülését edzőként Kovács Gábor irányítja majd.

A női kajak szakágban eldőlt, hogy Kozák Danuta ismét triplázik, ahogy Csipes Tamara is rajthoz áll mindhárom 500 méteres versenyszámban. A négyesbe a K-1 500 méteres olimpiai válogató első négy helyezettje került be, az egységet Csipes Ferenc készítheti fel Tokióra.

Az elnökség Hüttner Csaba javaslata alapján elfogadta a tartalékok keretét is. Mind a négy szakágban két-két versenyző folytatja a felkészülést az olimpiáig annak érdekében, hogy egy esetleges sérülés vagy betegség esetén cserélhessen a szövetségi kapitány.

A magyar csapat:

férfiak:

K-1 200 m: Tótka Sándor (UTE), Csizmadia Kolos (INTER-ÉPFU AVSE)

K-1 1000 m: Varga Ádám (KSI SE), Kopasz Bálint (Graboplast Győr)

K-2 1000 m: Béke Kornél, Varga (KSI SE)

K-4 500 m: Nádas Bence (MVM Szeged), Kopasz, Csizmadia, Tótka

C-1 1000 m: Adolf Balázs (Óbudai Ganz VSE), Fejes Dániel (Merkapt Mekler László SE)

C-2 1000 m: Adolf, Fejes

nők:

K-1 200 m: Lucz Dóra (UTE), Kárász Anna (MVM Szeged)

K-1 500 m: Kozák Danuta (FTC), Csipes Tamara (Budapesti Honvéd)

K-2 500 m: Kozák, Bodonyi Dóra (Szolnoki KKK); Csipes, Medveczky Erika (Budapesti Honvéd)

K-4 500 m: Kárász, Kozák, Csipes, Bodonyi

C-1 200 m: Takács Kincső (Graboplast Győr), Horányi Dóra (UTE)

C-2 500 m: Balla Virág (Graboplast Győr), Takács

Tartalékok: Kiss Blanka (UTE), Gazsó Alida Dóra (KSI SE), Noé Bálint (Budapesti Honvéd), Kulifai Tamás (MTK), Gönczöl Laura (Pacs-Pacs), Opavszky Réka (Pacs-Pacs), Hajdu Jonatán (DKSE), Fekete Ádám (UTE)

Címlapról ajánljuk

Lenéző elemzés Svájcból - így látják a magyar válogatottat a meccs előtt

Az alpesi ország közmédiája szerint nincs mitől tartani, hiába jutott ki Magyarország az Eb-re veretlenül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Az EU pellengérre állítja az Apple-t

Az EU pellengérre állítja az Apple-t

Az Európai Bizottság vádat fog emelni az Apple ellen, mert állítólag megsértette a digitális piaci törvényt (DMA), egy új jogszabályt, amelynek célja az online nagy platformok, kereskedelmi hálózatok – vagyis kapuőrök – közötti verseny előmozdítása. A vádak az Apple App Store gyakorlataival kapcsolatosak, különösen azzal, hogy az alkalmazásfejlesztők nem engedélyezik, hogy a felhasználókat az App Store-on kívüli ajánlatokra irányítsák, anélkül, hogy díjat számítanának fel. Ez az első alkalom, hogy a DMA-t egy technológiai vállalat ellen alkalmazzák – számolt be a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×