eur:
392.38
usd:
365.69
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Charles Leclerc, a Ferrari monacói versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság abu-dzabi futamának harmadik szabadedzésén a Yas Marina versenypályán 2019. november 30-án. A futamot december 1-jén rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Hiába indulhatott volna az élről, nem tudott rajthoz állni Charles Leclerc Monacóban

A Ferrari hazai pályán versenyző pilótájának műszaki hiba miatt kell kihagynia a futamot.

Műszaki hiba miatt nem tud rajthoz állni a Forma-1-es Monacói Nagydíjon Charles Leclerc, a Ferrari versenyzője, aki szombaton megnyerte az időmérő edzést.

A hazai közönség előtt szereplő 23 éves pilóta a boxutcából kivezető körön jelezte rádión a csapatnak, hogy problémák vannak a versenyautójával, ezért lassú tempóban visszagurult a boxba. A Ferrari szakemberei átnézték a monacói versenyző autóját, és arra jutottak, hogy Leclerc nem tud elindulni a futamon.

Leclerc szombaton megnyerte az időmérőt, az utolsó gyors körén azonban összetörte a Ferrarit, mivel a szalagkorlátnak ütközött. Az olasz istálló szakemberei ezután átvizsgálták a versenyautó sebességváltóját, de nem találtak komoly problémát, ezért nem cserélték ki az alkatrészt.

Leclerc helye ezért üresen marad a rajtrácson, a legkedvezőbb helyzetből így a második kockából startoló holland Max Verstappen (Red Bull) várhatta a piros lámpák kialvását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×