eur:
393.68
usd:
367.27
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Glasgow, 2018. augusztus 12.Rasovszky Kristóf ünnepel, miután aranyérmet nyert a nyíltvízi úszók 25 km-es számában a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon 2018. augusztus 12-én. (MTI/EPA/Robert Perry)
Nyitókép: MTI/EPA/Robert Perry

Rasovszky Kristóf szerint aki nyer a Lupán, bejelentkezik az olimpiai aranyra is

A veszprémi úszó a vizes Eb nyílt vízi úszószámainak kezdete előtt egy 2016-os párhuzamot kapott elő az InfoRádiónak nyilatkozva.

Szerdán kezdődnek a nyíltvízi úszóversenyek a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristóf érmekben bízik, két egyéniben és egy váltóban.

"Úgy gondolom, különösen nagy nyomást nem jelent, hogy hazai körülmények között versenyezhetünk, inkább még nagyobb erőt, ha nem is úgy, mint a 2017-es világbajnokságon, nézők előtt" - világított rá érzéseire a veszprémi sportoló.

Bő egy héttel ezelőtt még arról beszélt, hogy a magaslati edzőtáborozás mennyire jól sikerült, és hogy jól mennek az edzések. Most, a finisre fordulva sem látja másként.

"Mindenképp bizakodó vagyok,

a lehető legjobb formában vagyok, amilyenben májusban csak lehetek"

- utalt arra Rasovszky Kristóf, hogy csúcsformában nyilvánvalóan mindenki az év fő versenyén, az olimpián lesz.

A hőmérsékletet tekintve 16 fokon, vagyis a "határon" lehet a Lupa-tó, amikor a versenyek megkezdődnek, erről azt mondta, ő azon versenyzők közé tartozik, akik bírják a hideg vizet, "ha lehet választani, én azt mondom, inkább hideg legyen, mint meleg", vagyis azokkal szemben, akik inkább a meleg vizet kedvelik, előnyben lehet, de azért erre a körülményre a mezőny minden tagja felkészülhetett, lehetett erre számítani.

Szerinte 10 kilométeren,

az olimpiai távon mindenki meg akarja majd mutatni, hol tart a felkészülésben.

"2016-ban Ferry Weertman Európa-bajnok lett, aztán olimpiai bajnok, úgyhogy ha ezt vesszük, mindenkinek fontos, hogy ki hol végez a mostani Európa-bajnokságon" - jegyezte meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Tombol a jelentési szezon, mi jön ma a tőzsdéken?

Mérsékelt elmozdulásokkal kezdődhet a kereskedés az irányadó európai tőzsdéken a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák előtt. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×