eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Lucas Hernandez, a Bayern München (b) és Erling Braut Haaland, a Borussia Dortmund  játékosa a labdarúgó Német Szuperkupáért játszott mérkőzésen Münchenben 2020. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Pool/Andreas Gebert

A City hívei dörzsölik a tenyerüket, hogy Haaland szerint szép a stadionjuk

A Manchester City szurkolói régen fogadták ilyen nagy lelkesedéssel az ellenfél legveszélyesebb csatárának érkezését. A kivételes alkalmat egy különleges játékos érkezése jelenti.

Az angol bajnokság listavezetője kedd este az Etihad Stadionban fogadja a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A németek legveszélyesebb, leggólerősebb játékosa a norvég Erling Haaland, aki – állítólag – egyszerűen „szépnek” nevezte az arénát.

A klub lelkes és főleg kis jelekből is nagy következtetéseket levonó szurkolói mindezt úgy értékelték, hogy van remény arra, hogy Haaland a nyáron a Cityhez szerződjön. Annak ellenére, hogy – megint csak: állítólag – az ifjú futballista édesapja a hétvégén Barcelonában tárgyalt. Ugyan a Dortmund nemrégiben felemelte Haaland kivásárlási árát, de mivel a csapat nagy valószínűséggel lemarad a következő BL-kiírásban való indulásról, elképzelhető, hogy korábbi szándékával ellenkezően, elengedi a 20 millió euróért vett Haalandot. Persze, csak a vételi ár sokszorosáért, 150-180 millió euróért.

Ráadásul – harmadszor is: állítólag – a dortmundiak sérelmezik, hogy Haaland stábja nyíltan új klubot keresnek a fiúnak.

Angliában eddig a Manchester United tűnt a legesélyesebb kérőnek, de a Vörös Ördögök nagyon félnek attól: kedvenc klubjuknak nincs esélye, ha a City is beszáll a versenybe. Tisztában vannak azzal, hogy

Erling Haaland édesapja hajdanán a City futballistája volt, s hogy a fiát ezerszer inkább látná kékben, mint pirosban.

A City reményeit csak erősíti, hogy Josep Guardiola hétfőn arról beszélt, hogy elképzelhetőnek tartja, hogy a klub nyáron egyesületi rekordot jelentő összeget, akár több mint százmillió fontot is hajlandó kifizetni egy játékosért. Az eddigi csúcs a Rubén Diasért kifizetett 64 millió font.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×