eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Már az első meccsen eldöntötte a továbbjutást a Veszprém – idegenben

A Telekom Veszprém 41–27-re győzött az északmacedón Vardar Szkopje otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A visszavágót jövő csütörtökön rendezik, a párharc továbbjutója a francia HBC Nantes vagy a lengyel Lomza Vive Kielce együttesével találkozik a negyeddöntőben.

Férfi kézilabda BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés

Vardar Szkopje (északmacedón)–Telekom Veszprém 27–41 (11-21)

lövések/gólok: 53/27, illetve 53/41

gólok hétméteresből: 3/2, illetve 6/6

kiállítások: 4, illetve 8 perc

A vendégek keretéből Rasmus Lauge Schmidt, Kentin Mahé és Jorge Maqueda hiányzott.

A meccs elején másfél percet kettős emberhátrányban kellett töltenie a Veszprémnek, majd ez tíz perccel később megismétlődött. Mindezek ellenére 3-1-re, majd 7-4-re ellépett a vendégcsapat, mert sokkal lelkesebben és pontosabban játszott, mint ellenfele, ráadásul Rodrigo Corrales remekül védett. A Veszprém kiváló védekezésének köszönhetően meglepően nagy volt a különbség a csapatok között, és két 4-0-s sorozat után, még a szünet előtt tíz góllal vezetett.

A második félidő elején sem változott a játék képe, a vendégek már 13 találattal is vezettek, de jelentős előnyük tudatában elkövettek néhány hibát, és Ivan Cupic jóvoltából némileg csökkentette hátrányát a Vardar. Ezt követően megint nem volt azonos súlycsoportban a két együttes, a Veszprém hét perc alatt 7-0-s sorozatot produkált, és a vártnál is sokkal magabiztosabban és simábban nyert.

A hazaiaknál Cupic, a vendégeknél Gasper Marguc jutott el nyolc gólig, a veszprémiek egyiptomi jobbátlövője, Omar Jahja pedig hétszer talált be. Rodrigo Corrales 14 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A két csapat 21. egymás elleni tétmérkőzésén a veszprémiek öt vereség és négy döntetlen mellett 12. alkalommal győztek.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×