eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa tisztáz a Bayern München és az RB Leipzig 2020. február 9-i mérkőzésén, amelyet a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszanak Münchenben.
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Ma este a Puskás Arénában: a Bundesliga legjobb kapusa a legjobb góllövő ellen

A világranglista 19. helyezettje, a lengyel válogatott ellen kezdi meg szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2022-es világbajnokság selejtezőiben. A mérkőzés ma este 20.45-kor kezdődik a Puskás Arénában.

Marco Rossi csapata 126 nappal ezelőtt, a törökök ellen játszott legutóbb, akkor – miután a kapitány, illetve a szövetség a külföldi klubok kérésére kénytelen volt néhány játékost visszaengedni csapatához – már tartalékos összeállításban szerepelt. A legerősebbnek vélt tizenegy hat nappal korábban, az izlandiak elleni pótselejtezőn kezdett: Gulácsi – Botka, Orbán, Szalai Attila – Fiola, Kalmár, Nagy Ádám, Szoboszlai, Holender – Szalai Ádám, Sallai.

Közülük ketten biztosan nem lehetnek ott a lengyelek elleni tizenegyben: Szoboszlai Dominik és Holender Filip is sérült. A két kieső középpályás helyett akár Gazdag, akár Kleinheisler, esetleg Sigér vagy Cseri kezdhet. Az elmúlt időszakban Willi Orbán kezét is műteni kellett, de ő már az operáció óta játszott az RB Leipzigben, szereplése előtt nem lehet akadály. Nagy Ádám néhány héttel ezelőtt fejsérülést szenvedett, de hazajött a kerethez, nagy valószínűséggel játszani fog, nincs igazán alternatívája a szerepeltetésének.

Örvendetes, hogy a magyar válogatott alapemberei az elmúlt időszakban, ha csak nem voltak éppen sérültek, rendszeresen játéklehetőséget kapnak klubcsapatukban. Külön is érdemes kiemelni Szalai Attilát, aki a télen klubot váltott, Ciprusról egy erősebb bajnokságba, a törökbe, egy élcsapathoz, a Fenerbahçéhoz igazolt, s azonnal a védelem egyik alapemberévé vált.

Gulácsi Péter továbbra is az RB Leipzig első számú kapusa, de ezúttal az is kiemelendő, hogy senki sem teljesített nála több kapott gól nélküli mérkőzést a Bundesliga 1 kapusai közül. Miután Robert Lewandowski vezeti – óriási fölénnyel – a liga góllövőlistáját, megállapíthatjuk: a Bundesliga legjobb kapusa igyekszik megóvni kapuját ma este a góltól, a Bundesliga legjobb csatára ellen.

A lengyelek a 19. helyen állnak az aktuális, februárban frissített világranglistán, tehát előrébb, mint az ősszel legyőzött török, orosz, szerb, izlandi és bolgár válogatott. Játékosaik közül egyedül Lewandowskinak nagyjából annyi a piaci értéke, mint a Szoboszlai Dominik nélküli magyar keretnek. A transfermarkt.de adatai szerint az aktuális keretünkből Willi Orbán piaci értéke a legmagasabb, a lengyeleknél még a Bayern München világklasszisán kívül is vannak öten az övénél magasabb értékkel. (Más kérdés, hogy nem fog közülük mindenki kezdeni, nem valószínű, hogy Paulo Sousa Lewandowski mellett Miliket és Piąnteket is bevesse, Źielinski szerepeltetése valószínű.)

Ha már a lengyel kapitánynál tartunk: Paulo Sousa ezen a találkozón mutatkozik be a csapat élén. A portugál szakember 2011 nyarától 2013 elejéig irányította Videotont, majd 2013–2014-ben a Maccabi Tel-Aviv, 2014–2015-ben az FC Basel, 2015–2017-ben a Fiorentina, 2017–2018-ban a Tiencsin Csüancsian, 2019–2020-ban pedig a Girondins de Bordeaux edzője volt. A legjobb mutatókat izraeli és svájci klubjával érte el, mindkettővel bajnok lett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×