eur:
394.66
usd:
365.37
bux:
0
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Lausanne, 2016. augusztus 25.Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA volt elnöke nyilatkozik a sajtó képviselőinek, amikor fellebbezési tárgyalására érkezik a lausanne-i nemzetközi Sport Döntőbíróságra (CAS) 2016. augusztus 25-én. A korrupcióval vádolt Blattert hat évre tiltották el a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nyitókép: Valentin Flauraud

Pénzben és években mért büntetést szabtak ki a volt FIFA-vezetőkre

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) további büntetést szabott ki Joseph Blatter korábbi elnökre és Jerome Valcke egykori főtitkárra, így eltiltásuk a sportágtól közel hét évvel meghosszabbodik.

Mindkét volt sportvezetőre hat év és nyolc hónapra szóló büntetést szabott ki a FIFA etikai bizottsága, ez az eddigi eltiltásuk októberi lejártakor lép majd hatályba. Ezen felül mindkettőjüknek 1-1 millió svájci frankot is fizetniük kell.

A FIFA szerdai közlése szerint az elmúlt időszakban végzett vizsgálatok több újabb szabálytalanságot tártak fel Blatterék hivatali idejéből. Különösen problémásnak bizonyultak különféle FIFA-rendezvények után a szövetségi vezetőknek juttatott extra kifizetések, valamint szabálytalan szerződés-módosításokat és -hosszabbításokat is felfedeztek, Valcke esetében pedig megállapították, hogy magánjogi eljárásokat a FIFA térített meg.

Blatter 1998 és 2015 között volt a FIFA elnöke, jelenleg a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységre vonatkozó hatéves eltiltását tölti, és ennek októberi lejárta után lép életbe a mostani eltiltás. Ellene, ahogy a FIFA főtitkári pozícióját 2007 és 2015 között betöltő Valcke ellen is, több nyomozás, eljárás és büntetőper zajlik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Mi mozgatja ma a tőzsdéket?

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában vegyes, Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma a magyar bérstatisztikákat is megismerjük a KSH jóvoltából, illetve demográfiai statisztikákat is közzétesz a hivatal. A szálláshelyek forgalmát is ismerteti a szervezet. Érkeznek az amerikai folyamatban levő lakáseladások, de ennél fontosabb, hogy az USA-ban az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×