eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Leganés, 2018. február 21.Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője a spanyol labdarúgó-bajnokság 16. fordulójából elhalasztott Leganés elleni mérkőzésen a leganési Butarque stadionban 2018. február 21-én. A címvédő Real Madrid hátrányból fordítva 3-1-re győzött. (MTI/EPA/JuanJo Martin)
Nyitókép: MTI/EPA/JuanJo Martin

Csúcsteljesítményt látott Zidane

Az Atalanta edzője szerint az olasz futballban nem találkoznak olyan minőségi játékosokkal, mint akik a Realban szerepelnek.

Zinedine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője elsősorban Luka Modric teljesítményét emelte ki, miután csapata 3-1-re legyőzte az Atalantát a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcának kedd esti visszavágóján, és 4-1-es összesítéssel továbbjutott.

A 35 éves, világbajnoki ezüstérmes horvát középpályás a német Toni Kroosszal együtt kiválóan futballozott, és mindketten döntő szerepet vállaltak abban, hogy az olasz rivális nem tudta játszani a rá jellemző, gyors passzokból álló, energikus játékot. Modric az ellenfél letámadásában is fontos feladatot kapott, a végrehajtás pedig annyira jól sikerült neki, hogy a Real vezető góljánál az Atalanta kapusa által elhibázott kirúgást követően megszerezte a labdát és ő adta a gólpasszt Karim Benzemának.

"Mindannyian tudjuk, hogy Modric milyen futballista, és bár már 35 éves, a pályán nem annyinak tűnik" - jelentette ki a meccs után Zidane, hozzátéve, hogy a horvát válogatott játékos Kroosszal kiegészülve "zseniális" munkát végzett védekező középpályásként is.

Benzema gólja után a Real Sergio Ramos büntetőből szerzett találatával duplázta meg az előnyét a 60. percben, és bár az Atalanta a 83. percben a kolumbiai Luis Muriel révén szabadrúgásból betalált és szépített, egy perccel később Marco Asensio góljával kialakult a 3-1-es végeredmény. Kettős győzelmével a Real Madrid 2018 óta először jutott be a legjobb nyolc közé a BL-ben.

"Gratulálnunk kell a játékosainknak, mert az első perctől az utolsóig pompásan futballoztak egy olyan csapat ellen, amelyik fizikálisan mindig nagyon sokat követel az ellenféltől" - fogalmazott Zidane, aki szerint csapata pontosan azt tette, amit tennie kellett az idegenben 1-0-ra megnyert első találkozó után, és kedden "csúcsteljesítményt" nyújtott.

Gian Piero Gasperini, az Atalanta vezetőedzője több poszton is változtatott az "odavágóhoz" képest, ezek közül az egyik a kapusé volt, Marco Sportiello azonban az első gólnál nagyot hibázott, amikor kirúgásánál Modricnak "ajándékozta" a labdát.

"Nincs mit megbánnom a kezdőcsapat összeállításával kapcsolatban" - nyilatkozta a szakvezető a meccs után. "Nem tudtuk elkerülni a hibákat, így gólokat ajándékoztunk az ellenfélnek annak ellenére, hogy jobb eredményt akartunk elérni. Kár érte" - bosszankodott Gasperini.

Az Atalanta egyetlen gólját szerző Muriel a Real Madrid játékosainak higgadtságát emelte ki, hangsúlyozva, hogy "félelmetesen könnyen" szabadultak ki a nyomás alól.

"Játékosként ez eléggé komoly benyomást tesz rád, mert nagyon nyugodtan tudták tartani a labdát annak ellenére, hogy tisztában voltak vele, ha elveszítik, akkor az ennek a párharcnak a második meccsén nagy gondot jelent. Az olasz futballban nem találkozol ilyen minőségi játékosokkal" - foglalta össze gondolatait Muriel.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×