eur:
395.36
usd:
366.48
bux:
65560.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A ferencvárosi Myrto Uzuni (b2) gólja a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzésen a Groupama Arénában 2020. szeptember 16-án. A Ferencváros 2-1-re győzött.
Nyitókép: A ferencvárosi Myrto Uzuni gólja a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Ferencváros - Dinamo Zagreb mérkőzésen. MTI/Koszticsák Szilárd

Böntönbüntetésre ítélték, ezért lemondott a Dinamo Zagreb vezetőedzője

Zoran Mamicra sikkasztás miatt 4 év 8 hónapot szabott ki a bíróság. Azonnal lemondott.

Börtönbüntetésre ítélte a horvát legfelsőbb bíróság Zoran Mamicot, a Dinamo Zagreb labdarúgócsapatának vezetőedzőjét, aki azonnali hatállyal lemondott a posztjáról.

A vád szerint Zoran Mamic, a testvére, Zdravko, a Dinamo korábbi ügyvezetője, illetve a volt adóügyi tisztviselő Milan Pernar játékosigazolásokból 116 millió kunát (5,6 milliárd forintot) sikkasztott el. Emiatt Zdravkóra hat és féléves börtönbüntetést szabtak ki, Zoran első fokon hozott, négy év 11 hónapos büntetését három hónappal mérsékelte a legfelsőbb bíróság, míg Pernar büntetése három év és két hónap.

Az ítélőtábla döntése alapján a transzferekből származó bevételekkel való visszaélés mellett további 12,2 millió kunányi (585 millió forintnyi) adót nem fizettek be az elítéltek.

Az ítélethirdetés után Zoran Mamic azonnal lemondott vezetőedzői posztjáról. A klub honlapján megjelent közleményben azt írta, bár nem érzi magát bűnösnek, korábban eldöntötte, hogy ha a bíróság elmarasztalja, úgy nem folytatja a munkát a horvát listavezetőnél.

A zágrábiak csütörtökön a Tottenham Hotspurt fogadják az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, az első mérkőzést 2–0-ra nyerte az angol csapat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×