eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A Manchester City játékosai a magasba dobják spanyol vezetőedzőjüket, Pep Guardiolát a Brighton elleni bajnoki labdarúgómérkőzés után Brightonban 2019. május 12-én. A Manchester City 4-1-re győzött, és megszerezte hatodik bajnoki címét.
Nyitókép: MTI/EPA/James Boardman

Budapesten játszik ma a világ legjobb formában lévő futballcsapata

Ilyen sem volt még temérdek nagy történetet rejtő futballtörténelmünkben: nyolc nap alatt a harmadik angol élklub vizitál Budapest és az ország legnagyobb stadionjában. Kár, hogy a nézők a helyszínen – ahogyan múlt héten a Liverpoolt és a Tottenhamet, úgy ezúttal – a Manchester Cityt sem láthatják.

A világ legerősebb bajnokságának, a Premier League-nek az utóbbi éveket tekintve hat kiemelkedő klubját szokás Big Sixnek, Nagy Hatosnak nevezni. Közülük három is játszott-játszik a Bajnokok Ligája, illetve az Európa-liga első tavaszi fordulójában a Puskás Arénában. A Liverpool és a Spurs már fölényesen, magabiztosan legyőzte német (RB Leipzig), illetve osztrák (Wolfsberger AC) ellenfelét, a másik kettőnél még jobb formában lévő Manchester City ma este 21 órától játszik a Borussia Mönchengladbach ellen.

Pep Guardiola együttese a fogadóirodák szerint a Bayern München mellett a sorozat legnagyobb esélyese,

a legutóbbi tizennyolc tétmérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

A hazai bajnokságban pedig tízpontos előnnyel vezet. Ez utóbbi a legnagyobb változás a sorsolás időpontjához képest.

Amikor az UEFA székhelyén, Nyonban, kisorsolták a nyolcaddöntő párosítását, a City a kilencedik helyen állt a Premier League-ben, ugyan egy mérkőzéssel kevesebbet játszva, de nyolcpontos hátrányban a listavezető Liverpoollal szemben. Immár 19 ponttal megelőzi a címvédőt, s legalább tízzel mindegyik riválisát.

Az angol futballtörténelem legnagyszerűbb sorozata alatt Guardiola kissé átformálta csapata játékát, különösen két középpályásnak, Phil Fodennek és Ilkay Gündogannak minden korábbinál több támadófeladatot adva. A német középpályás, aki a Citynél töltött első négy idényében összesen 15 bajnoki gólt szerzett, élete formájában van, december 15. óta tizenegy gólt lőtt a Premier League-ben. Ez a City e szezonbeli eddigi góltermésének több mint húsz százaléka.

A húszéves – Gündogannál egy tízessel fiatalabb – Foden hat gólt szerzett eddig a bajnoki idényben, ez kétszer több mint például Kevin De Bruyne, s másfélszer annyi, mint Gabriel Jesus teljesítménye. Gündogan egyelőre a házi gólkirály, de Fodennél is csak Raheem Sterling szerzett több gólt.

A Mönchengladbach legutóbb 14 tétmérkőzéséből csak hatot nyert meg, így a Bundesligában 22 forduló után 33 pontja van, ami tízzel kevesebb, mint tavaly a bajnokság ezen szakaszában.

A két csapat korábban négyszer találkozott egymással a Bajnokok Ligájában, a 2015/16, illetve a 2016/17-es csoportkörben: a négy mérkőzésen a németek erejéből egy döntetlenre futotta.

Mindkét együttes egyetlen alkalommal játszott a magyar fővárosban:

a Mönchengladbach a Bajnokcsapatok Európa Kupája 1977/78-as idényében 3-0-ra nyert a Népstadionban a Vasas ellen, míg a Manchester City a Kupagyőztesek Európa Kupája 1970/71-es kiírásában a Budapest Honvédot győzte le 1-0-ra a kispesti Bozsik Stadionban.

A mérkőzést a Spíler 2 TV közvetíti.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×