eur:
390.3
usd:
364.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A montenegrói Dejan Lazovic kapus a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornáján a harmadik helyért játszott Montenegró - Horvátország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Vízilabda: öldöklő büntetőpárbajban dőlt el az utolsó olimpiai hely

27 ötméteres után győzte le Horvátország Oroszországot. Roman Sepeljev kezében volt a meccslabda, de kihagyta és a legvégén is ő hibázott.

Montenegró, Görögország és Horvátország csapatával lett teljes a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának mezőnye.

A Rotterdamban rendezett olimpiai selejtezőtornán előbbi két gárda a döntőbe jutásával már szombaton megváltotta repülőjegyét a japán fővárosba, míg a horvátok a bronzmérkőzésen drámai csatában, 27 ötméteres után 25–24-re győzték le az oroszokat, és szerezték meg az utolsó kvótát. Az oroszoknak az ötödik párban lehetőségük volt lezárni az összecsapást, de Roman Sepeljev hibázott, mint ahogyan az utolsó orosz lövést is ő rontotta el.

A magyar válogatott a tavaly januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon aratott győzelmével harcolta ki az olimpiai indulást. A játékok csoportjainak sorsolását 18.30 órától rendezik, a Magyar Vízilabda Szövetség élőben közvetíti az eseményt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×